Još jedna majka se preko novina ne odriče dece

Oglas je deo kampanje #neodricemse, koju je pokrenula organizacija "Da se zna!"

23. juna 2019

Drugi dan za redom u beogradskoj štampi je izašao oglas u kojem se jedna majka ne odriče svoje dece, suprotno običaju u Srbiji da se članovi porodica odriču jedni drugih preko novina. Oglas je deo kampanje #neodricemse, koju je pokrenula organizacija „Da se zna!“.

„Ja, Gordana Perunović Fijat, ne odričem se svoje dece ni po koju cenu i ni zbog kog razloga, odobravam svaku njihovu odluku koga će voleti i želim im da život provedu kako najbolje znaju“, piše u oglasu koji je danas objavljen u Večernjim novostima.

I ovaj tekst je uokviren duginim bojama, kao i onaj koji je u subotu izašao u dnevnom listu Danas.

Iza oglasa stoji marketinška agencija McCann Beograd, koja sprovodi kampanju „Ne odričem se“ sa organizacijom „Da se zna“.

„Zato što znamo koliko je prihvaćenost važna, zajedno sa prijateljima iz organizacije ‘Da se zna’ napravili smo male oglase o ljubavi, uz podršku roditelja koji ne prave razliku u odnosu na to koga njihova deca vole“, saopštila je agencija McCann na Tviteru.

Organizacija „Da se zna“ beleži slučajeve fizičkog i verbalnog nasilja nad pripadnicima LGBT polulacije. Organizacija je osnovana 2016. godine sa ciljem da se „napadi na LGBT+ osobe evidentiraj u i procesuiraju u skladu sa zakonom, kao i da se LGBT+ zajednica osnaži i podstakne da prijavljuje ove slučajeve“, navodi se na sajtu organizacije.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga