Još jedna krivična prijava protiv Ješića

Ješić: Protiv mene je moderno podnositi prijave

17. apr 2014

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je danas da nije upoznat sa sadrzajem krivične prijave koju je protiv njega podnela Agencija za borbu protiv korupcije.

„Očekujem da mi sada još samo Agencija za kontrolu leta napiše krivičnu prijavu, jer je očigledno sada u modi da svi podnose prijave protiv mene“, rekao je Ješić za Autonomiju.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je krivičnu prijavu Republičkom javnom tužilaštvu protiv Ješića i još devet funkcionera, zbog sumnje da su dali lažne podatke o imovini ili je nisu prijavili.

Državna revizorska institucija (DRI) juče je objavila da je podnela krivičnu i prekršajnu prijavu protiv Gorana Ješića zbog nenamenskog trošenja budžetskog novca Opštine Inđija u 2012, kada je bio predsednik opštine.

Ješić je juče za agenciju Beta rekao da se radi o novcu kojim je opština Inđija plaćala lekare u Domu zdravlja, jer je to bilo u interesu građana, i dodao da bi danas ponovo učinio isto. On je ocenio da navodi iz prijave nemaju nikakvog smisla, te da se ponovo vrši pritisak na njega, kao što je to bilo i u aferi sa aflatoksinom u mleku. Ješić je dodao da je državni revizor „u funkciji Srpske napredne stranke i različitih tabloida“, te da je DRI tabloidima i ranije davao različite informacije o njemu koje su se kasnije ispostavile kao potpuno netačne.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga