Još jedan šok: Mirović ministar!?

Dinkić postaje zamenik predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima

25. avg 2013

Novi ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u rekonstruisanoj Vladi Srbije najverovatnije će biti Igor Mirović, koga Novosađani pamte po svemu samo ne po dobru.

Igor Mirović, kojeg je SNS predložio za ministra za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, član je predsedništva Srpske napredne stranke.

Mirović je po obrazovanju diplomirani ekonomista, a vrlo rano se posvetio politici. Rođen je jula 1968. u Kruševcu. Osnovnu i srednju školu, a potom Ekonomski fakultet završio je u Novom Sadu. Već u dvadeset i petoj godini bio je čelnik novosadskog odbora Srpske radikalne stranke.

U nekoliko navrata bio je biran za odbornika Skupštine Grada Novog Sada, kao i poslanika u Skupštini Vojvodine i Skupštini Srbije. Bio je potpredsednik Skupštine Novog Sada od 1992. do 1994. godine.

Obavljao je dužnost zamenika ministra finansija u Vladi Republike Srbije od 1998. do 2000. godine, kao i direktora JP „Zavod za izgradnju grada Novog Sada“ od 2004. do 2008. godine.

Dinkić napredovao…

Mlađan Dinkić na predlog Aleksandra Vučića ostaje da radi u Vladi Srbije kao zamenik predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dinkića je na tu funkciju na današnjoj sednici Vlade predložio prvi potpredsednik Aleksandar Vučić, koji će biti predsednik Komiteta, potvrđeno je za B92. Rešenje o imenovanju predsednika i zamenika predsednika Komiteta za saradnju sa UAE navodi se da su Vučić i Dinkić ovlašćeni da zastupaju interese Republike Srbije u saradnji sa UAE.

Vučić je danas ovu tačku lično stavio na dnevni red i objasnio ministrima da su Emiraćani izuzetno zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Dinkićem i da se oni vezuju za ljude, a ne za funkcije.

To međutim ne znači da će URS ostati u Vladi, već će Dinkić biti agnažovan kao pojedinac, jer je i do sada radio na poslovima dovođenja kompanija iz UAE u Srbiji.

Vlada je jednoglasno prihvatilapredlog da Vučić i Dinkić budu ovlašceni da zajedno nastave da vode saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

(021/agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga