Još 17 u Srbiji pozitivno na virus korona

Od 17 novih slučajeva, hospitalizovano je 11 osoba, ali bez komplikacija i u stabilnom su stanju

22. mar 2020

U Srbiji je jutros do 8.00 potvrđeno ukupno 188 slučajeva kovid-19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kako je objavljeno na sajtu covid19.rs, od sinoć u 18 sati do jutros u 8.00 testirani su uzorci 28 osoba od kojih je 17 pozitivno i 11 negativno na korona virus.

Od 17 novih slučajeva, hospitalizovano je 11 osoba, ali bez komplikacija i u stabilnom su stanju, dok šest obolelih ima lakšu kliničku sliku i leči se u kućnim uslovima.

Do jutros u 8.00 u nacionalnoj referentno laboratoriji Instituta Torlak testirano je 700 osoba na korona virus.

Od korona virusa u Srbiji je jedna osoba preminula.

U Klinički centar Vojvodine primljena dva nova pacijenta

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) leči se devet pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19, a kod dva pacijenta lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju, saopšteno je danas.

Opšte stanje preostalih obolelih pacijenata je zadovoljavajuće, a kod svih pacijenata se sprovode dvadesetčetvoročasovni monitoring i intenzivno lečenje, preneo je Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Od dva nova pacijenta koja su primljena u KCV, jedna pacijentkinja je starije životne dobi, a drugi pacijent je mlađe životne dobi i on je u KCV premešten iz Opšte bolnice u Somboru, piše u saopštenju.

Dodaje se da su na odeljenju somborske bolnice, na kojem je oboleli muškarac hospitalizovan, sprovedene su sve protokolom predviđene epidemiološke mere, a zdravstveni radnici koji su bili u kontaktu sa obolelim stavljeni su u izolaciju.

Somborska bolnica nastavlja sa radom u istom režimu rada kao i do sada, a građanima Zapadnobačkog okruga biće pružena sva neophodna medicinska zaštita i potpora, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga