Jojkić: Izbori za Savete MZ u Srbobranu puni neregularnosti

"Sve do sada nije odlučivala politika, nego šta smo radili i uradili”

15. jul 2018

Aleksandar Jojkić, predsednik Saveta Mesne zajednice u Turiji, u opštini Srbobran optužio je Srpsku naprednu stranku (SNS) da na izborima za Savete MZ u toj opštini pribegava raznim vrstama nepravilnost i pritisaka na birače, ali je poručio da to neće uplašiti birače u Turiji.

Jojkić, koji je predsednik MZ Turija u tri mandata, rekao je agenciji Beta da nikada do sada Saveti MZ nisu bili “uniformni”, odnosno jednopartijski, ali je ocenio da je cilj SNS-a očigledno da se to sada desi.

“Nikada do sada sastavi Saveta MZ nisu bili uniformni, svaki put sam bio u manjini. Nije odlučivala politika, nego šta smo radili i uradili”, naveo je Jojkić.

Optužio je opštinske vlasti da su donele protivzakonitu odluku koja nije u skladu sa Statutom opštine, a to je da sada kandidate za Savete MZ mogu da predlažu i političke stranke, i grupe građana , i pojedinci, dok su to do sada kandidate mogli da predlažu samo građani.

Jojkić je optužio opštinske vlasti da su onemogućili kontrolu izbornog procesa te da su tek danas oko 13 sati dozvolili posmatračima da nadgledaju regularnost izbornog procesa.

Naveo je da je zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević već jutros pre 7.00 sati bio u Srbobranu. Mediji su ranije objavljivali da je Kružević poverenik SNS-a za jedan deo Vojvodine.

Jojkić je rekao da članovi biračkih odbora iz vladajuće stranke mobilnim telefonima pozivaju sigurne glasače SNS-a, dok Srbobranom od jutros kruže nepoznati automobili.

On je dodao da je uprkos brojnim neregularnostima odlučio da izbore ne treba bojkotovati.

“Kritikovali su nas jer smo izašli na izbore ali smo želeli da poručimo građanima da nemaju razloga za strah. Nadamo se da će naša matematika biti bolja od njihove i da će više ljudi glasati za nas”, kazao je Jojkić.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga