Ješić: Zakonima se oduzimaju nadležnosti Vojvodine

Da li namerno ili zbog neznanja tekstopisaca, uklanja se jedna po jedna nadležnost Vojvodini

18. nov 2012

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić upozorio je danas na, kako je rekao, opasnost od pojave da se prilikom usvajanja sistemskih zakona u Skupštini Srbije svesno ili nesvesno oduzimaju nadležnosti Vojvodine.

„U takvim zakonima se zaboravljaju nadležnosti pokrajinskih sekretarijata i AP Vojvodine i faktički se, da li namerno ili zbog neznanja tekstopisaca, uklanja jedna po jedna nadležnost Vojvodini“, rekao je Ješić agenciji Beta.

Uz ocenu da takve postupke treba sprečiti, on je podsetio da je Vlada Vojvodine formirala radnu grupu koja treba da o tim stvarima razgovara s Vladom Srbije.

Potpredsednik Vlade Vojvdine danas je ocenio da je nedostatak dijaloga u Srbiji ključni problem za trenutno stanje u zemlji.

„Probleme trebamo da rešvamo razgovorom, a ne da otvaramo rovove i da svako stoji na svojoj strani, bez dijaloga i dogovora“, rekao je Ješić.

Uz podsećanje da postoje obećanja predsednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Ivice Dačića da će se poštovati ustavne nedležnosti Vojvodine, on je rekao da pokrajina, osim toga, ništa drugo i ne traži.

„Da Ustav nije dobar, to je posebna priča, i dobro je što će morati da bude promenjen. U ovom trenutku mi smo naše akte potpuno prilagodili odlukama Ustavnog suda i samo bi komunikacija trebala da bude bolja, jer pravnih i formalnih problema nema“, rekao je Ješić.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga