Ješić: Vučić je razvio Tadićev patent obračuna

"Ekipa koja je bila oko Borisa Tadića, sada je oko Aleksandra Vučića"

23. okt 2013

Potpredsednik Vlade Vojvodine i funkcioner Demokratske stranke Goran Ješić izjavio je večeras da je društvo u Srbiji nije dovoljno demokratsko i da nema slobodne medije, i to ne samo krivicom predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, već i krivicom Demokratske (DS) stranke i njenog bivšeg predsednika Borisa Tadića.

„Oni (SNS) su samo razvili patente koje smo mi patentirali. Ekipa koja je bila oko Borisa Tadića, sada je oko Aleksandra Vučića i oni su samo razvili naš patent. A ja sam taj patent kritikovao otvoreno i tada: i hapšenja sa govornice, i 13 meseci u pritvoru Gorana Kneževića“, rekao je Ješić za Radio-televiziju Vojvodine.

Upitao je kako je bilo moguće da Knežević provede 13 meseci u pritvoru. „Kako možete da držite čoveka 13 meseci u pritvoru. Pa izvinite molim vas, na koliko onda treba da bude osuđen? A na kraju su čoveka oslobodili“, kazao je Ješić.

Goran Knežević je u to vreme bio funkcioner DS-a, a danas je funkcioner SNS-a.

Podsetio je da je u septembru uhapšen šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković, kome je sada takođe produžen pritvor, a terete ga za potpis kojim je Novom Sadu, kao nekadašnji direktor Zavoda za izgradnju grada, zapravo napravio korist od 10 miliona evra.

„Ima hiljadu problema u ovom društvu, a najvažniji je ekonomski, koji se gura pod tepih, zato što otvarate razne afere, zato što hapsite, zato što jurite veštice, a realno nijedno radno mesto nije otvoreno. Borba protiv korupcije je jedno a politički obračun je drugo. Ispada da su kriminalci samo članovi DS-a“, kazao je Ješić.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je uhapšeno 175 ljudi i njima se stavlja puno ime i prezime, provlače ih kroz tabloide. „Neki od njih su u pritvoru tako što se vrši enorman pritisak na tužioce i na sudije. I svi oni su članovi DS-a“, rekao je Ješić.

On je rekao da je afera sa povećanim prisustvom aflatoksina u mleku zapravo najveća korupcionaška afera koja se desila u Vladi Srbije. „Tu imate tajkune, imate kriminalce i lopove koji sede u inostranstvu i imate građane ove zemlje koji piju najnekvalitetnije mleko, i imate mene koji sam građane na to upozorio, jer mi je to posao. Visok nivo aflatoksina u mleku je dokaziv i danas“, rekao je Ješić.

On je odbacio mogućnost raspisivanja prevremenih pokrajinskih izbora i rekao da je jedina mogućnost za to da sadašnja vlada, predvođena Demokratskom strankom, izgubi većinu u Skupštini Vojvodine.

„U Vojvodini postoji jasna kvalifikovana većina i onoga momenta kada te većine ne bude, neka se skupi novih 61 i neka naprave novu vladu. Na primer, tako što će neko izvaditi pare iz džepa i kupiti 10 poslanika DS-a, što nije nerealno i što se stalno dešava po Srbiji“, kazao je Ješić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga