Ješić: Vlast je od Kriznog štaba napravila cirkus Monti Pajtona

"Pošalice, glupe dosetke, omalovažavanje sveta oko nas"

03. avg 2020

Funkcioner Demokratske stranke Goran Ješić, koji je preležao kovid-19, izjavio je da je vlast od Kriznog štaba za borbu protiv ovog virusa napravila cirkus i da su mere prevencije suspendovane političkom odlukom zbog izbora.

„Apsolutno je jasno šta Srpska napredna stranka na čelu sa Aleksandarom Vučićem radi sa Kriznim štabom. Od profesionalnog operativnog tela kome moramo svi da verujemo u ovakvoj krizi napravili su Leteći cirkus Monti Pajtona“, rekao je Ješić za list Danas.

On je kao zamerke u radu Kriznog štaba naveo „pošalice, glupe dosetke, omalovažavanje sveta oko nas i mere koje preduzimaju u cilju borbe protiv pandemije, pa do melodramatičnih nastupa sa izjavama kako nećemo biti dovoljno prostora za nova groblja i lažnih podataka“.

„Političkom odlukom su suspendovali sve mere preventive samo sa jednim ciljem, održavanje izbora. Nakon naprasno ukinutih mera, forsiranjem ‘normalnosti’ i održavanjem izbora gde je preko 20 časova 450.000 ljudi sedelo bez ikakvih, ili slabih mera zaštite u istim prostorijama, stvar je potpuno eskalirala. To je verujem svakom jasno“, rekao je Ješić.

Kako je objasnio, pratio je pažljivo podatke o broju zaraženih na teritoriji Vojvodine i bez ozbira na katastrofalno mali broj testiranih situacija je bila „koliko-toliko pod konotrolom“, dok mere nisu ukinute.

On je rekao da su svi njegovi ukućani i on imali lakši oblik korone.

„Nakon političke odluke o ukidanju svih mera, hteli ne hteli svi smo se morali vratiti svojim obavezama i u tom periodu, kada apsolutno više niko, ili gotovo niko nije poštovao bilo kakve mere preventive, i ja sam dobio virus. Pošto je pandemija eskalirala više nikoga nije bilo briga ko su vam bili kontakti, te stvarno ne znam gde sam pokupio virus“,naveo je Ješić.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga