Ješić: Vlada Vojvodine ne treba da podnese ostavku

Naprednjaci, socijalisti i ursovci koriste realne teškoće RBV za napad na Vojvodinu

23. mar 2013

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je da Vlada Vojvodine ne treba da podnese ostavku nakon hapšenja tri osobe u vezi sa navodnim malverzacijama u Razvojnoj banci Vojvodine i dodao da naprednjaci, socijalisti i ursovci koriste realne teškoće te banke za napad na pokrajinsku administraciju.

„Ukoliko uđete u portfolio bilo koje banke, ne samo državne, naći ćete iste nevolje jer ne može bankarski sitem biti bolji od privrede. Ako je posrnula privreda, posrću i banke“, rekao je Ješić za novosadski Dnevnik.

„Gomila preduzeća koja su kupljena od države – ponavljam, od države! – sumnjivim kapitalom, danas bi i dalje bila u tim, sumnjivim rukama, da nije bilo RBV. Uz pomoć RBV taj je kapital ponovo vraćen u državne ruke, čime je omogućeno da sada bude prodat Al Dahri. Nažalost, istovremeno je Razvojnoj banci onemogućeno da od tih istih preduzeća naplati silna svoja potraživanja, jer da jeste, RBV ne bi ni bila u problemima, naprotiv“, kazao je Ješić.

On se založio za zajedničko delovanje Demokratske stranke LDP-a i sličnih partija, kako bi se izdejstvovao novi ustav, u kojem bi precizno bile definisane nadležnosti Vojvodine, kako one više ne bi zavisile od dobre volje nekog ministra ili republičke vlade.

(Autonomija/Dnevnik) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga