Ješić: Više verujemo u male farmere nego u Al Dahru

"Mi više verujemo u male farmere nego u Al Dahru, PIK Bečej ili PKB"

20. maj 2013

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je danas da će učiniti sve da država ne otuđi državno poljoprivredno zemljište.

Ješić je na skupu posvećenom finansiranju projekata u agrobiznisu rekao da je državno zemljište trenutno najveći razvojni resurs Srbije, jer može da omogući mladima da ostanu u svojim sredinama i dobiju posao.

„Mi više verujemo u male farmere nego u Al Dahru, PIK Bečej ili PKB“, rekao je Ješić i ocenio da će, ako država bude otuđila državno poljoprivredno zemljište, doći do ukrupnjavanja poseda od strane pojedinaca.

Prema njegovim rečima, država bi trebala da kroz bespovratna sredstva omogući malim farmerima da postanu srednji, a srednjima da postanu veliki proizvođači.

Ješić je rekao da su upravo iz tog razloga najnoviji konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu namenjeni malim proizvođačima, i to po principu bespovratnih sredstava u visini do 60 odsto projekta.

„Slabljenjem prerađivačke industrije u Vojvodini, izgubili smo i deo primarne proizvodnje u nekim sredinama i radnu snagu. Naš cilj je da u saradnji s lokalnim samoupravama obezbedimo lokacije i kasnije preko Fonda za promociju investicija Vojvodine (VIP fond) privučemo investitore“, rekao je Ješić.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga