Ješić: Umesto policije, ispitivao me funkcioner SNS-a iz Sremske Mitrovice

"Čak i devedesetih godina su nas privodili policajci a ne stranački funkcioneri"

04. juna 2015

Novinar Vladimir Ješić nazvao je danas “farsom” proces unutrašnje kontrole policije povodom slučaja njegovog privođenja polovinom aprila ove godine i rekao da ga je u tom procesu danas, kao član komisije koji predstavlja javnost, ispitivao Vladimir Petković, koji je funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) iz Sremske Mitrovice.

Ješić je za Autonomiju rekao da je tročlana komisija danas zasedala u Sremskoj Mitrovici i da ga je tom prilikom ispitivao Vladimir Petković, nakon čega je Ješić odbio da potpiše zapisnik.

Vladimir Petković je načelnik Uprave za urbanizam i stambeno-komunalne poslove u gradskoj vlasti u Sremskoj Mitrovici, ispred SNS-a.

“Neverovatno je da je komisiju, pa i Petkovića, imenovao lično ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Ovo je najveće ponižavanje policije koje sam doživeo i video uživo. Čak i devedesetih godina su nas privodili policajci a ne stranački funkcioneri, koji su u ovom slučaju jasno preuzeli ulogu policajaca”, kazao je Vladimir Ješić.

Zapisnik Jesic

Obrazloženje zašto je Ješić odbio da potpiše zapisnik

Pored Petkovića, članovi komisije su bili i jedan policajac i jedan predstavnik Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

“To je politička farsa, a ne policijska istraga”, rekao je Ješić i naveo da je unutrašnja kontrola negirala da su prilikom njegovog privođenja polovinom aprila u policijskoj stanici u Inđiji bili i policajci iz MUP-a Srbije iz Beograda, kaoi psiholog-poligrafista, takođe iz Beograda.

“Na moje pitanje kako je moguće da u zapisniku stoji da su 15. aprila postupali isključivo pripadnici policije iz Inđije i da nije bilo nikoga sem njih, oni su odbili da odgovore. A čak i u navodima iz policijskog izveštaja jasno se vidi da su bili tu. Čak je i sam ministar tada govorio o psihologu-poligrafisti iz Beograda, ali unutrašnja kontrola izričito tvrdi da u Inđiji niko nije postupao osim inđijskih policajaca”, ispričao je Ješić.

On je 15. aprila ispričao medijima da ga je toga dana policija u Inđiji privela na saslušanje i da su policajci koji su došli iz Beograda vršili “strahovit pritisak” na njega da promeni iskaz, u kojem je naveo da ga je fizički napao nepoznati muškarac i da mu je pretio smrću, i u kojem je dodao da iza toga napada stoji predsednik Opštinskog odbora SNS u Inđiji Vladimir Gak.

Ješić je tada ispričao i da policajci iz Beograda nisu želeli da mu daju zapisnik sa saslušanja. “Rekli su mi: ‘što se nas tiče, ti uopšte nisi ni bio u policijskoj stanici’”, rekao je Ješić.

Vladimir Ješić je krajem devedesetih godina bio jedan od koordinatora pokreta Otpor i bio je privođen 14 puta za vreme Miloševićevog režima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga