Ješić: Smenili su me da bi sarađivali sa Tadićem

Pajtić: Postoji "javna ostavka"

03. jul 2014

Smenjeni potpredsednik pokrajinske vlade Goran Ješić izjavio je da se njegovo smenjivanje može objasniti početkom pregovora vojvođanskog premijera Bojana Pajtića o ulasku u Vladu Vojvodine Nove demokratske stranke Borisa Tadića.

„Ja Tadića ne vidim kao partnera Demokratske stranke i ne mislim da je to politika koja DS može da vrati na put lidera, pre svega opozicije, a posle toga i nekoga ko treba da vodi državu“, rekao je Ješić za današnju Politiku.

Ješić je naveo da je reč o političkoj trgovini, jer Miloš Gagić i oni koji su napustili DS traže svoja mesta i funkcije, i dodao da je cilj te trgovine da se kako-tako sačuva većina do kraja mandata, te da je reč samo o ličnim interesima.

Ješić je naveo da ne odustaje od DS-a, posebno jer se najveći broj odbora ne slaže sa politikom da Tadić bude budući partner demokrata.

Govoreći o jučerašnjem razrešenju Gorana Ješića, predsednik Demokratske stranke (DS) i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da je on u više navrata najavio ostavku i demonstrirao da ne želi da učestvuje u radu pokrajinske vlade.

„Više puta sam rekao da mi je žao i da ne smatram da je ta ostavka bila potrebna zbog bilo čega“, istakao je Pajtić za televiziju B92.

Pajtić je ocenio da izjava Ješića da se njegovo smenjivanje može objasniti početkom pregovora o ulasku u Vladu Vojvodine Nove demokratske stranke nije na mestu jer, kako je istakao, potencijalna koalicija za NDS proizilazi iz činjenice da LSV ne želi da pregovara bez NDS, a „bez njih je nemoguće napraviti onu većinu koju želimo“.

Na pitanje da li je Ješić razrešen bez formalne ostavke, Pajtić je rekao da postoji „javna ostavka“.

„Iz medija i društvenih mreža sam saznao da se ostavka nalazi na stolu, i da je 17. jun bio njegov poslednji radni dan… Javna administracija ne može da tako funkcioniše“, istakao je Pajtić.

Pajtić je rekao i da očekuje da dogovor o rekonstrukciji vlade Vojvodine sa koalicionim partnerima bude postignut „vrlo brzo“.

On je rekao da je moguće da se dogovor sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Savezom vojvođanskih Mađara (SVM) i Novom demokratskom strankom (NDS) oko rekonstrukcije vojvođanske vlade postigne u roku od nekoliko dana.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga