Ješić: Smanjiti državnu administraciju i javnu potrošnju

Gradonačelnik Inđije Goran Ješić izjavio je da država ne treba da smanjuje sredstva namenjena opštinama, već…

31. mar 2009

Goran JešićGradonačelnik Inđije Goran Ješić izjavio je da država ne treba da smanjuje sredstva namenjena opštinama, već da smanji javnu potrošnju i da zarade budžetskih korisnika vrati na prošlogodišnji nivo.
„Ono što država treba da uradi jeste da smanji javnu potrošnju i državnu administraciju, te da zarade 500.000 budžetskih korisnika, koje je povećala u januaru, vrati na prošlogodišnji nivo. To su mere štednje!“, rekao je Ješić za današnji novosadski „Dnevnik“.
Ocenio je da bi najavljene mere vlade o smanjenju transfernih sredstava lokalnim samoupravama bile pogubne za većinu opština u Srbiji i da bi za tri meseca dovele do „bankrota“ više od 90 odsto opština.
„To je kao kad biste nešto iz levog prebacili u desni džep, pa ne plaćate iz levog nego iz desnog džepa, a to nije nikakva mera štednje“, rekao je Ješić.
Naveo je da u lokalnim samoupravama na nivou cele Srbije ima 22.000 zaposlenih, dok istovremeno državna administracija upošljava „između 36.000 i 50.000 ljudi“.
„Objektivno, nije potrebno da u državnoj administraciji ima više od 15.000 zaposlenih. A najbolje bi bilo da se na smanjenje administracije ide paralelno i na državnom i na lokalnom nivou“, kazao je Ješić.
Sa Ješićevim ocenama u anketi „Dnevnika“ složili su se i gradonačelnici Jagodine i Novog Bečeja, Dragan Marković i Milivoj Vrebalov.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga