Ješić: Progone me po nalogu Vučića

Da li se državna politika vodi tako što pretimo, vičemo, pravimo rijaliti šou od vlade

10. okt 2013

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić optužio je danas vlasti u Srbiji da progone njega umesto onih koji su zaista odgovorni za prisustvo opasnog aflatoksina u mleku.

Ješić je na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter (Twitter) upitao šta se desilo sa krivičnim prijavama koje je podneo i u kojima daje argumente da je u toj aferi bilo reči o organizovanoj kriminalnoj grupi, uzimanju i davanja mita i ugrožavanju bezbednosti građana.

Ješića je danas u Vladi Vojvodine saslušala policija po krivičnoj prijavi koja ga tereti za uznemiravanje javnosti, nanošenje štete mlekarskoj industriji i građanima Srbije, kao i Ministarstvu poljoprivrede.

Ješić je upitao šta se desilo sa obećanjem prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića iz marta ove godine da će dozvoljeni nivo aflatoksina biti vraćen na evropski standard od 0,05 mikrograma po kilogramu mleka, umesto sadašnjih 0,5 mikrograma, što je Pravilnik koji je vlada zimus donela kao „privremenu meru“.

„Danas je 10. oktobar! Pravilnik nije promenjen! Salford koji je stavljao u promet mleko koje ne odgovara kvalitetu, kao i ministarstvo koje je bilo zaduženo za kontrolu su abolirani!“, napisao je Ješić.

Dodao je da je bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević smenjen sa tog mesta a potom „imenovan po nagradi u Naftnoj industriji Srbije“. „Isti taj ministar je samo pre pola godine od tog istog NIS-a kupio gorivo najgoreg kvaliteta za paore“, naveo je Ješić.

„Saslušani su svi ljudi sa fakulteta, samo oni koji rade protiv interesa građana nisu saslušani“, rekao je Ješić.

Prema njegovim rečima, policija je već osam meseci u opštini Inđija. „Sem puštanja po Kuriru i Informeru, našli su nula“, kazao je Ješić.

On je ranije danas na konferenciji za novinare, držeći novinsku fotografiju Aleksandra Vučića, upitao prvog potpredsednika Vlade Srbije da li se državna politika vodi tako što „pretimo, vičemo, pravimo rijaliti šou od vlade“.

„Pitam gospodina prvog potpredsednika vlade, a očigledno i predsednika vlade, da li je on ozbiljan čovek koji želi da spasi srpskog farmera i mlekarsku industriju“, kazao je Ješić.

Jesic VucicOn je optužio tužilaštvo i ostale nadležne organe da ne rade po pravu i po pravdi, već po nalogu političke elite.

„To što Vučić najavljuje u proteklih nekoliko meseci, kada god mene uzme u usta, oni su očigledno hteli da sprovedu u delo. A krivična prijava koju sam ja podneo protiv istih zbog stavljanja u promet namrinica koje ne odgovaraju kvalitetu, nikada nije videla svetlost dana, kao ni krivična prijava za uzimanje i davanje mita, ali zato danas dolaze i saslušavaju mene u vezi sa krivičnom prijavom koju je podneo bivši ministar“, istakao je Ješić.

Podsetio je da je tokom afere sa aflatoksinom u mleku bio suspendovan načelnik Odeljenja za javno veterinasko zdravlje Slobodan Šibalić, zbog ometanja revizije u svom odeljenju i dodao daje isto čovek u septembru mesecu imenovan za direktora Uprave za veterinu.

„Povezuju mene sa raznim kriminalnim organizacijama, kao da se ja nisam borio protiv velikih privrednih sistema i monopolista kao što je Salford, kao da sam ja bio na njihovoj strani a ne Ministarstvo poljoprivrede i Vlada Srbije“, istakao je Ješić.

On je rekao da je „bezbendost naše dece“ ugrožena, jer u mleku i dalje ima povećanih količina aflatoksina, koji je štetan po ljudsko zdravlje.

„Ali to više nije tema u Srbiji, ali jeste tema da se politickci obračunavate sa ljudima. Tema je želja da se sruši vojvođanska vlast i da se napravi apsolutna vlast u Srbiji. Od uticajnih vojvođanskih političara imate Bojana Pajtića i mene. Sigurno će se vršiti istraga i prema jednom i prema drugom“, istakao je Ješić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga