- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Ješić: Prijava protiv mene nema nikakvog smisla

Bivši gradonačelnik Inđije Goran Ješić izjavio je danas da su krivične i prekršajne prijave Državne revizorske institucije (DRI) protiv njega “budalaština i da nemaju nikakvog smisla”.

DRI je objavila danas da je podnela krivičnu i prekršajnu prijavu protiv Gorana Ješića zbog nenamenskog trošena budžetskog novca Opštine Inđija u 2012, kade je bio predsednik te opštine.

Ješić je agenciji Beta rekao da se radi o novcu kojim je opština Inđija plaćala lekare u Domu zdravlja, jer je to bilo i interesu građana, i dodao da bi danas ponovo učinio isto. “Imali smo nadležnost da plaćamo materijalne troškove lekara, a ne i specijaliste, ali su Inđiju sveli na nivo sitne medicine, a ne Doma zdravlja koji je imao. Doneli smo odluku da plaćamo specijaliste i da tako pomognemo građanima”, kazao je Ješić.

On je ocenio da navodi iz prijave nemaju nikakvog smisla, te da se ponovo vrši pritisak na njega, kao što je to bilo i u aferi sa aflatoksinom. Dodao je da je državni revizor u “funkciji Srpske napredne stranke i različitih tabloida”, te da je on tabloidima i ranije davao različite informacije o njemu koje su se kasnije ispostavile kao potpuno netačne.
„Stalno se proverava Inđija, stalno se nešto traži, a na kraju nikad ništa nisu našli. Pokušavaju bilo šta da izmisle da bi me diskreditovali, ali im ne polazi za rukom”, kazao je Ješić.

Kako se navodi na sajtu DRI (www.dri.rs), krivične prijave u Opštini Inđija DRI je podnela još protiv šest osoba.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!