Ješić objavio podatke, povišen nivo aflatoksina u mleku

Svi proizvođači imaju isti problem

18. feb 2013

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić objavio je jutros podatke o uzorcima mleka, prema kojima se vidi da je povećana koncentracija opasnog aflatoksina u mleku, bez obzira na proizvođača.

Ješić je na svom internetskom sajtu www.goranjesic.net naveo da je u 29 od 35 uzoraka mleka nivo aflatoksina u mleku veći od propisanog, koji iznosi 0,05 mikrograma po kilogramu.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije i Nacionalna organizacija potrošača Srbije ranije su odvojeno saopštili da je nivo aflatosina u dozvoljenim granicama.

Goran Ješić je naveo da su testirana mleka proizvođača Meggle iz Kragujevca, Dana iz Vrbasa, Somboled iz Sombora, Imlek iz Beograda, Niška mlekara, Subotička mlekara, Sirela iz Maglića, Mlečna industrija Stapar, Šabačka mlekara.

Kod velike većine proizvođača uočen je povišen nivo aflatoksina u mleku, proizlazi iz rezultata koje je Ješić objavio na svom sajtu.

„Problem nisu mlekare i krave već kukuruz“, napisao je Ješić noćas na svom nalogu na Tviteru i dodao da problem imaju i mali proizvođači.

On je na Tviteru naveo i da su mu pretili zbog toga što je odlučio da objavi podatke, ali da su pretnje prestale jer je „javnost čudo“.

„A svima što mi prete sa lažnim brojem telefona i putem Tvotera: razumem biznis od milijardu evra, ali i volim svoju decu! Samo se potpišite!“, napisao je Ješić.

Ješić je još napisao i da se „za ovo zna od 1. septembra“.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu za 10 sati najavio je konferenciju za novinare tim povodom.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga