Ješić podneo krivičnu prijavu protiv Agencije, Tužilaštva i Informera

Zbog zloupotrebe službenog položaja

23. apr 2014

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić podneo je krivičnu prijavu protiv Agencije za borbu protiv korupcije, Tužilaštva i lista Informer, zbog, kako je naveo, zloupotrebe službenog položaja. Ješić, koji je i funkcioner Demokratske stranke, izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine da je to učinio zbog, kako je naveo, laži koje o njemu plasiraju tabloidi, pozivajući se na informacije Tužilaštva i Agencije za borbu protiv korupcije.

„Valjda je logično da nadležni državni organi sprovode istragu i pozovu na saslušanje nekog za koga postoji sumnja da je uradio neko krivično delo. A, pošto nemaju ništa o meni, oni doturaju poluinformacije i neistine tabloidima. I zbog svih tih laži koji se o meni plasiraju, podneo sam krivične prijave protiv njih, jer je to klasična zloupotreba položaja s njihove strane“, istakao je Ješić.

Ješić je optužio Tužilaštvo i Agenciju da su tabloidima dostavili dokumentaciju kojom se on tereti za zloupotrebe položaja u opštini Inđija za vreme dok je bio predsednik te opštine, te „neistine o bankovnim računima i imovini“.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga