Ješić odlazi sa mesta gradonačelnika

Borba za decentralizaciju trajaće, kako stoje stvari, još mnogo godina

13. jul 2012

Gradonačelnik Inđije Goran Ješić izjavio je danas da se povlači sa te funkcije nakon 12 godina, jer je imenovan za potpredsednika Vlade Vojvodine i za pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.

Ješić je u emotivnom obraćanju na konferenciji za novinare rekao da mu je veoma teško što napušta poziciju prvog čoveka opštine, ali da je ujedno i srećan jer su u proteklih 12 godina u Inđiji stvari pokrenute sa mrtve tačke, a ova lokalna samouprava postala je lider u privlačenju stranih investicija.

„Radili smo u vrlo teškim uslovima, u vremenu kada je ova država visoko centralizovana i kada smo se, kao lokalna samouprava, borili za nivo decentralizacije koji nam je oduzet u jednom danu. Taj proces i dalje traje, a kako stoje stvari, trajaće još mnogo godina, i ta borba je neprestana“, kazao je Ješić.

Dodao je da je 2000. godine, kada je postao gradonačelnik, u Inđiji zatekao više od 12.000 nezaposlenih i najavio da će do kraja ove godine stopa nezaposlenosti u toj opštini biti jednocifrena.

„Dok su se drugi u proteklih 60 dana, od završetka izbora, bavili politikom, mi smo dalje radili na privlačenju investitora, potpisali smo nekoliko predugovora sa ozbiljnim kompanijama zapadne Evrope, iz oblasti automobilske, građevinske industije“, naveo je Ješić.

Dodao je da još uvek nije odlučeno ko će ga naslediti na mestu gradonačelnika, već će se o tome razgovarati u organima Demokratske stranke i sa koalicionim partnerima.

Ješić je rekao da će on ostati stanovnik Inđije i da će njegovo dvoje dece nastaviti da idu u osnovnu školu i u vrtić u tom sremskom gradu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga