Ješić: Ne znamo da li će izbori uopšte biti raspisani

"Društvo sa Dorćola koje je bilo privatizovalo DS, sada je prešlo u SNS"

01. feb 2016

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izjavio je večeras da je rano za donošenje odluke o formiranju predizbornih koalicija za parlamentarne izbore jer izbori nisu raspisani i ne zna se da li će uopšte biti raspisani.

„Zanimljivo je da je glavna tema s kim će Demokratska stranka na izbore, a ne šta ova vlada radi. I to u trenutku kad izbori nisu ni raspisani, i kad ne znamo da li će se uopšte raspisati“, rekao je Ješić za Radioteleviziju Vojvodine.

Dodao je da će se DS o koalicijama izjasniti ako se izbori raspišu i najavio da će se za desetak dana, nastaviti razgovori i sa Liberalno-demokratskom partijom i sa Socijaldemokratskom strankom.

Ješić je ocenio da sa Srpskom naprednom strankom (SNS) nije moguće pričati o fer izbornoj utakmici „jer su oni devastirali naše društvo“.

„Nama je trenutno glavna tema kako da se ne pokradu izbori, jer je bilo i krađa i neviđenog nasilja na poslednjim izborima u Vrbasu, Srbobranu, Zrenjaninu, Odžacima, pa nedavno u prekrajanju vlasti u Beloj Crkvi… Na izborima u Medveđi glasači su dovoženi autobusima s Kosova…“, kazao je Ješić.

Dodao je da je njegov lični stav da DS treba da ide sam na izbore, sa svojim manjim partnerima – sindikatima i pokretima, koji su sa njima bili i protekle četiri godine.

Ješić je ocenio da su rezultati SNS-ove vlasti “katastrofalni”, o čemu svedoči činjenica da je 2012. godine javni dug bio 15 milijardi, dok je danas 25 milijardi evra.

Dodao je i da su oni koji su naneli najveću štetu DS-u i “privatizovali” stranku sad prešli u SNS i rade isto to.

„To je bio najveći poraz DS-a, jer je dopušteno da je preuzme i privatizuje društvo sa Dorćola, ali oni su sad prešli kod Vučića“, rekao je Ješić.

On je apelovao na građane da ne apstiniraju i da izađu na izbore. „Apelujemo na ljude da razmisle o tome kako žive, iz bilo kog sloja društva. Niko se ne oseća dobro u ovoj zemlji posle četiri godine ‘uspešnih reformi’, sem njegovog brata i novostvorene elite“, rekao je Ješić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga