Ješić: Najbolje zemljište daće braći, kumovima, rođacima i tajkunima

U slučaju Sombora će budžet Srbije ostati uskraćen za šest miliona evra

15. apr 2016

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izjavio je danas da je poljoprivreda u ovom trenutku najvažnija tema za Vojvodinu i vojvođanska sela.

Ješić je na tribini koju je organizovala ujedinjena opozicija „Odbranimo Kikindu“ u Kikindi ocenio da je nesposobna i neodgovorna Vlada Aleksandra Vučića, kao i politika nesposobne ministarke poljoprivrede dovela paore na prosjački štap.

„I ne samo da su poljoprivrednici ponovo, poput 90-tih, došli u situaciju da nemaju para da kupe gorivo i prihrane pšenicu, nego je novim Zakonom o poljoprivrednom zemljištu ministarka ugrozila njihovu i egzistenciju njihovih familija“, naglasio je Ješić, a prenela RTV.

On je dodao da je novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, koji je usvojila još uvek aktuelna Vlada, pokušaj otimanja trećine najboljeg vojvođanskog zemljišta, kako bi ga „prisvojili“ braća, kumovi, rođaci, tajkuni…

„I to se već dešava. Danas je 150 hiljada hektara oduzeto izdavanjem u zakup već za ovu godinu. Koje su štete po republički budžet pokazuje recimo primer Sombora gde će oduzimanjem zemlje na taj način  budžet republike Srbije ostati uskraćen za šest miliona evra. Možete zamisliti koliko je to novca manje u republičkoj kasi sa teritorije svih 45 jedinica lokalne samouprave na teriotoriji AP Vojvodine“, dodao je Ješić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga