Ješić: Mlekarska i mesna industrija najveći monopolisti

Omogućiti malim proizvođačima da nezavisno od velikih industrija sami prodaju svoje brendove

12. sep 2013

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je danas da su mlekarska i mesna industrija najveći monopolisti u poljoprivrednoj industriji.

Ješić je prilikom potpisivanja ugovora o podsticaju poljoprivrednicima u Vladi Vojvodine rekao da su veoma važni podsticaji poljoprivrednim proizvođačima, koji će im omogućiti da budu konkurentni i da ono što proizvedu prodaju kao finalni proizvod.

„Podsticaji će omogućiti malim proizvođačima da, kada otkupljivači ne poštuju ugovore, nezavisno od velikih industrija sami prodaju svoje brendove“, rekao je Ješić i dodao da je to moguće jedino uz podršku države.

On je najavio da će obim sredstava planiranih za narednu godinu za subvencije u poljoprivredi iznositi šest milijardi dinara.

U Vladi Vojvodine danas je uručeno je 14 ugovora čija je vrednost 28,5 miliona dinara, a ta sredstva su namenjena poljoprivrednicima kao podrška u stvaranju proizvoda sa većom dodatom vrednošću.

Dodeljen je i 51 ugovor za dodelu bespovratnih sredstava u visini od 14,5 miliona dinara, koje je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu namenio za investiranje u sisteme za navodnjavanje.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga