Ješić: Ministarstvo poljoprivrede ne zna šta radi

"Ukoliko se ovi problemi ne otklone, sigurno je da ćemo ove godine imati značajan problem sa prinosima koji treba da pristignu tokom rane jeseni"

10. apr 2020

Bivši vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije „ne zna šta radi“ i da je svojim potezima „prilično zakomplikovala položaj zemljoradnika i stočara“.

On je u razgovoru za „Al Džaziru“ rekao da je ministarstvo uvelo „veoma komplikovane mere i procedure za dobijanje dozvole za kretanje tokom ‘policijskog časa'“, što je dovelo do toga da je samo manji broj poljopivrednika dobio ovu dozvolu.

Ješić je upozorio da veliki udarac vojvođanskoj poljoprivredi predstavlja činjenica da je svim starijima od 65 godina zabranjeno da napuštaju svoje domove tokom celog dana i ukazuje na to da su u AP Vojvodini nosioci velikog broja gazdinstava upravo ljudi starije dobi, te da će ta gazdinstva imati ozbiljne probleme ukoliko im Vlada pod hitno ne omogući slobodno kretanje.

„Ukoliko se ovi problemi ne otklone, sigurno je da ćemo ove godine imati značajan problem sa prinosima koji treba da pristignu tokom rane jeseni“, kaže Ješić.

On smatra da je potrebno da Vlada pod hitno liberalizuje kretanje poljoprivrednika, a da za nesmetano kretanje „bude dovoljna samo kopija poslednjeg rešenja o poljoprivrednom gazdinstvu“.

On je kritikovao i Vladu Srbije što je u ekonomskim merama za otklanjanje posledica pandemija korona virusa, kako je ocenio „ignorisala poljoprivredu i poljoprivredna gazdinstva“.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga