Ješić: Građanima daju gladijatorske igre umesto hleba

"Oni kojima je IQ manji od broja cipela promovišu ideju ukidanja Vojvodine"

13. feb 2013

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran ješić oštro je kritikovao rad aktuelne Vlade Srbije i ocenio da je ona izgubila svaki legitimitet nakon informacija o mogućim kontaktima koje je predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić održavao sa Šarićevim narko-klanom.

„Zbog guranja pod tepih takvih stvari, zapravo se zamajavaju birači kojima se putem medija plasiraju afere kao gladijatorske igre, a da bi zaboravili da nemaju šta da večeraju“, rekao je Ješić za današnji novosadski Dnevnik.

On je odbacio mogućnost „prepakivanja“ vlasti u Vojvodini i ocenio da su takve najave zapravo deo jedne „opšte šizofrenije“ u SNS-u.

„To je stranka koja je nastala iz SRS-a i u koju su došli svi oni koji žele da se dokopaju vlasti, pa bilo to i prekomponovanjem izborne volje građana. DS sa svojim koalicionim partnerima LSV-om i SVM-om ima dvotrećinsku većinu u pokrajinskom parlamentu i ta koalicija više je nego stabilna, tako da izazivanje političke nestabilnosti i prepakivanje vlasti u Vojvodini nije moguće. A to verovatno stvara frustraciju kod naših političkih oponenata“, poručio je Ješić.

Prema njegovim rečima, slučaj Razvojne banke Vojvodine mora da se ispiota do kraja, ali je nedopustivo da se to preko medija, a ne u institucijama, i da se pokrajinska administracija kriminalizuje bez ikakvih dokaza.

„Vidimo da je borba protiv korupcije i kriminala vrlo selektivna. Pa, Aleksandar Vučić je stalno najavljivao beskompromisne istrage o Šarićevom narkoklanu pa se ispostavilo da su najviši funckioneri vlade imali veze i kontakte s tim istim klanom i tu se stalo“, kazao je Ješić.

Dodao je da ne uzima za ozbiljno kampanje politickcih grupacija koje se zalažu za ukidanje vojvođanske autonomije i ocenio da je reč o marginalnim grupama, koje su „u ozbiljnim zemljama zabranjene“ i kojima bi trebalo da se bave neke druge institucije sistema, a ne političari.

„Takvi zahtevi su potpuno iracionalni, ali očigledno je i da pokušaji kriminalizacije pokrajinske administracije svima onima kojima je IQ manji od broja cipela daje mogućnost i prostor da promovišu i takve sulude ideje kao što je ukidanje vojvođanske autonomije“, kazao je Ješić.

(Autonomija/Dnevnik) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga