Jerkov:Vlast na RTV sprovodi političko nasilje

Svako ko stoji na putu SNS iskrivljenoj slici medija biće sklonjen, izložen progonu i uvredama ili smenjen

18. maja 2016

Smena svih urednika u informativnoj redakciji Radio-televizije Vojvodine još jednom potvrđuje ono što je svima već odavno jasno – vlast sprovodi političko nasilje, bez obzira na to da li se ono ogleda u smenama „nepodobnih“ i „neposlušnih“, kroz medijsku satanizaciju svakoga ko drugačije misli, ili kroz stvarno fizičko nasilje, fantomke, divljanje bagerima po centru Beograda i policiju koja ne reaguje na pozive svojih vezanih građana, izjavila je danas republička poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov.

Ona je u pisanoj izjavi ocenila da se besramni napadi na novinarku RTS-a Jelenu Obućinu, manipulacije i kršenja zakona prilikom izbora članova REM-a da bi se sprečilo da u ovo telo bude izabran makar ijedan član kog nije predložila Srpska napredna stranka, nastavljaju kroz nasilje na Radio-televiziji Vojvodine koja je bila kritična prema svima, što i jeste uloga javnog servisa.

„Očigledno je da oni koji ne shvataju šta je javni servis smatraju da mediji moraju njima da služe, da novinari moraju njih da hvale, a svako ko stoji na putu takvoj iskrivljenoj slici medija biće sklonjen, izložen progonu i uvredama ili smenjen“, navela je Jerkov.

Ona je ocenila i da je želja SNS da iskorene svaku šansu da se u ovoj zemlji živi normalno. „Na nama je da to ne dozvolimo“, poručila je Jerkov.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga