Jerkov: Žene u Srbiji taoci svađa unutar SNS-a

"Žene u Srbiji koje svakodnevno trpe nasilje ne zaslužuju da njihova prava budu predmet cenkanja i unutarstranačkih svađa i političkih igrarija unutar SNS-a"

03. sep 2017

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je položaj žena u Srbiji „sve teži“ i pozvala Vladu Srbije da „bez odlaganja, odblokira“ usvajanje Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Aleksandra Jerkov je u saopštenju navela da Srbija prema akcionom planu za pristupanje EU, kasni „već godinu dana“ sa usvajanjem Zakona o rodnoj ravnopravnosti što kako je kazala „nije samo obaveza koju Srbija ima zbog pristupa Uniji nego potreba svih građanki“.

„Žene u Srbiji koje svakodnevno trpe nasilje, suočavaju se sa diskriminacijom u svim životnim poljima i bore za ravnopravnost na radnim mestima, u porodici i javnom životu, ne zaslužuju da njihova prava budu predmet cenkanja i unutarstranačkih svađa i političkih igrarija unutar Srpske napredne stranke“, kazala je Jerkov.

Ona je ocenila da je poruka koju žene dobijaju od Vlade Srbije „da je unutarstranačko pozicioniranje važnije od toga da li će ženama u Srbiji, prava, a na žalost i životi, biti zaštićeni“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga