Jerkov: Vučić u strahu, Janković ulazi u drugi krug

"Premijer se plaši i opozicije, i medija, i novinara, i kolega u stranci... jer ne trpi nikakvu kritiku, a jedini razlog za to je strah"

01. mar 2017

Narodna poslanica i portparolka Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je da proevropska opozicija ima dva dobra kandidata koji imaju šanse da ostvare neke rezultate, te da je uverena da će Saša Janković, kojeg j epodržala i njena stranka ući u drug krug izbora.

„Za DS nije bilo dileme, mi smo u Saši Jankoviću videli čoveka koji se zalaže za vrednosti za koje se Demokratska stranka 27 godina zalaže, i uvereni smo da će on ući u drugi krug“, rekla je Jerkov za televiziju N1.

Na pitanje da li postoji mogućnost da dođe do odustajanja jednog od njih dvojice, a u korist drugog, kako bi se koncentrisali opozicioni glasovi, Jerkov je rekla da se ne bi bavila time i da oni nisu protivnici jedan drugom.

Upitana kako gleda na stavove Pokreta „Dosta je bilo“ i njenog lidera Saše Radulovića, koji se zalagao za to da opozicija ima zajedničkog kandidata, a sada, pošto ga nema, neće da podrži nijednog od kandidata opozicije, odgovorila je da nikome nije jasno ni koja strategija ni koja računica stoji iza toga.

„Žao mi je što oni nisu prepoznali ni trenutak, ni političku situaciju“, kazala je ona, dodajući da je uverena da će birači DJB to znati

Jerkov je ocenila da je lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić čovek koji pokušava sebi da prigrabi što više moći, te da će, ukoliko pobedi predsedničkim izborima, nova vlada biti samo forma i „marioneta u rukama onog ko želi da drži svu vlast“.

„Aleksandar Vučić je pokazao da je čovek kome je jedino u interesu da ostane na vlasti, da mu nije čak važno na kojoj poziciji se nalazi. Važna je samo njegova nezajažljiva želja da se održi na vlasti“, kazala je ona, podsetivši da je Vučić ranije govorio da ga ne interesuje mesto predsednika Republike.

Dodala je da je premijer nakon dve godine prekinuo mandat prethodne Vlade, pod izgovorom da mu treba pun legitimitet, da ostvari reforme za četiri godine, a da sada, nakon godinu dana, napušta poziciju koja mu je trebala na četiri godine.

Ona kaže da u SNS i kod Vučića vlada veliki strah od drugog kruga, zbog čega se, kako smatra, i plasiraju sve ankete koje se pojavljuju ovih dana i koje najavljuju da je sve gotovo i da Vučić pobeđuje u prvom krugu.

„Očigledno da je cilj da ubede građane da je Vučić već pobedio“, kazal je.

Jerkov je dodala da se Vučić plaši „i opozicije, i medija, i novinara, i kolega u stranci… jer ne trpi nikakvu kritiku, a jedini razlog za to je strah“.

(Autonomija, N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga