Jerkov: Vučević da podnese ostavku i izađe na izbore

Godinu dana nesposobnosti i propadanja Novog Sada; SNS: Sada je "kud i kamo" bolje

14. sep 2013

Portparolka Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je “sramota” da Srpska napredna stranka (SNS), na silu zadržava na ovoj funkciji gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, iako se “ne bavi svojim poslom”.

Jerkov je na konferenciji za novinare poručila da Novosađani svakako nisu ni želeli da Vučević vodi Novi Sad i zatražila od njega da podnese ostavku i izađe na vanredne izbore u ovom gradu.

Ona je kazala da je Vučević, povodom godinu dana vlasti, sebe u svim medijima proglasio nenadležnim za rešavanje problema bezbednosti, nezaposlenosti i investicija, a da “jedino smatra da je nadležan za vanredne pokrajinske izbore”.

“Ovakav gradonačelnik, koji za godinu dana nije otvorio ni jedno radno mesto osim onih koja su rezervisana za stranačke i koalicione kolege, ne zaslužuje poverenje građana”, kazala je Jerkov.

Ona je kazala da Vučević “moli” Vladu Srbije da imenuje načelnika policije i da pošalje investitore u Novi Sad i ocenila da on ne shvata da sam to treba da uradi.

Gradski odbor DS je danas na 27 mesta u Novom Sadu organizovao ulične akcije povodom godinu dana vlasti gradske koalicije sastavljene od SNS, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Srpskog pokreta obnove, organizacije Treća Srbija i pokreta Drina-Dinara-Dunav.

Aktivisti su delili letke na kojima su naveli najveće probleme u radu aktuelne gradske koalicije, a njihov rad okarakterisali kao “nestručnost, oholost, interes, samovolju, agresiju i destrukciju”.

“Obeležavamo godinu dana otimanja vlasti, godinu dana nesposobnosti i propadanja Novog Sada”, dodala je Jerkov.

SNS: „Kud i kamo“ bolja situacija u Novom Sadu  

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas kritike Demokratske stranke (DS) na račun gradskih vlasti koje su u tom gradu predvođene SNS-om i ocenio da je sada u glavnom gradu Vojvodine „kud i kamo“ bolja situacija nego u vreme mandata DS-a.

„Građani ipak imaju dobro pamćenje pa se sećaju kako je Novi Sad izgledao tokom štetočinske vlasti DS“, navodi se u saopštenju za javnost.

SNS je poručio portparolki DS-a Aleksandri Jerkov da „prvo počisti u svom dvorištu pre nego što počne da drži predavanje drugima“.

DSS: Pajtić je separatista 

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije (DS S) Novi Sad takođe je, u odvojenom saopštenju za javnost, kritikovao DS, odbacio kritike na račun gradskih vlasti i zatražio raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora.

DS S je optužio DS da je kriv za zaduživanje Novog Sada, za propadanje javnih preduzeća, za porast kriminala i korupcije.

DS S je izneo teške optužbe na račun zamenika predsednika DS-a i vojvođanskog premijera Bojana Pajtića, optužio ga da je kriv za propadanje Vojvodine i za širenje „separatističkih“ ideja, i zatražio od njega da podnese ostavku.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija SNS, Socijalističke partije Srbije, DS S, Srpskog pokreta obnove, organizacije Treća Srbija i pokreta Drina-Dinara-Dunav.

Treća Srbija i Drina-Dinara-Dunav nisu učestvovali na lokalnim izborima maja prošle godine, već su nastali iz pokreta Dveri, odnosno iz Romske demokratske stranke.

U opoziciji su DS, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska radikalna stranka.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga