- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Jerkov: Tužba je Nikolićeva izlazna strategija

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov je danas ocenila da je tužba Tomislava Nikolića protiv nje, njegova „izlazna strategija“ iz trke na predsedničkim izborima u Srbiji.

Ona je ocenila da je Nikoliću „postalo jasno da će četvrti put izgubiti predsedničku trku u Srbiji, pa sada za to traži krivce u svemu i svakome, osim u sebi i svojoj stranci“.

„Ovim optužbama o izbornoj prevari, time što tuži i mene, i medije koji pišu o postavljanju pitanja koja su normalna, a za koja on drži da su neprijatna, Tomislav Nikolić očigledno traži izlaz iz ove trke“, ocenila je Jerkov.

Ona je kazala da bi bilo koji političar u Evropi pokazao diplomu i obrazložio zbog čega je došlo do zabune i greške u njegovoj zvaničnoj biografiji.

Jerkov je ocenila kao skandalozno to što Nikolić traži obeštećenje zbog duševnog bola, jer je „17 godina vodio politiku koja je proizvela kolone izbeglica u Srbiji, koja je izazvala desetine hiljada izgubljenih života, uvukla Srbiju u rat sa celim svetom i upropastila stotine hiljada sudbina ljudi koji žive ovde“.

Danas je na stranačku adresu Aleksandra Jerkov dobila tužbu Tomislava Nikolića u kojoj on zahteva odštetu od 200 miliona dinara za nanošenja duševnog bola zbog pitanja gde je i kada diplomirao.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!