Jerkov:  Svaki dan koji Šešelj provede u poslaničkoj klupi dokaz je da ga Vučić podržava

"Lider SRS morao je biti u zatvoru onog momenta kada je rekao da jedva čeka da ponovi svoje ratne zločine"

19. okt 2018

SRS je tiha podrška SNS u parlamentu, a izostanak reakcije većine na sve verbalno nasilje osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja dokaz je da je i vrednosna podrška.

A nije mu po zakonu mesto u skupštini i demokrate će nastaviti s pritiskom za primenu zakona, kaže za Danas Gordana Čomić, poslanica DS, koju je Šešelj vređao tokom sednice u sredu.

– Svaki dan koji Vojislav Šešelj provede u poslaničkoj klupi odakle vređa, mrzi i ponižava, a ne u zatvoru, dokaz je da ga Vučić podržava, baš kao devedesetih – kaže za Danas Aleksandra Jerkov, poslanica demokrata.

Na pitanje na koji način će se DS boriti protiv Šešeljevih uvreda, ignorisanja vlasti da Šešelj ne sme da bude poslanik jer je osuđeni ratni zločinac, Jerkov odgovara borbom za pravnu državu.

„Tako što se borimo za vladavinu prava i pravnu državu u kojoj će se protiv toga boriti tužilaštvo i sudovi time što će raditi svoj posao. Šešelj je morao biti u zatvoru onog momenta kada je rekao da jedva čeka da ponovi svoje ratne zločine. Svaki dan koji provede u poslaničkoj klupi odakle vređa, mrzi i ponižava, a ne u zatvoru, dokaz je da ga Vučić podržava, baš kao devedesetih“, navodi Jerkov, koja je i sama bila na meti radikala. I tada je vladajuća većina ostala nema i bez adekvatnih kazni za pretnje nasiljem i zastrašivanje i vređanje poslanika.

Upitana da li je ovo momenat za bojkot Skupštine, ona kaže da se o tome ne razmišlja.

Ni šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić ne misli da postoji način da se vlast natera da sankcioniše Šešelja i oduzme mu mandat.

– Tim svakodnevnim ćutanjem oni podržavaju politiku čiji su bili deo – kaže on.

Svoju nadmoć u broju poslanika i jasan stav da će ponašanje ispod dostojanstva parlamenta biti dopuštano poslanicima SRS, vladajuća većina pokazala je i time što nije na dnevni red sednice stavila inicijativu DS, koju su podržali opozicioni poslanici, za smenu Vjerice Radete sa mesta potpredsednice parlamenta zbog sramnog tvita kojim vređa preminulu Hatidžu Mehmedović, predsednicu Udruženja „Majke Srebrenice“.

Saopštenjem se povodom uvreda upućenih Čomić oglasio i Forum žena DS koji najoštrije osuđuje mizoginiju i uvrede upućene poslanici Čomić.

(Danas, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga