Jerkov: Prijave zbog kupovine glasova

Neki počinioci identifikovani

16. mar 2014

Portparolka Demokartske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je večeras da su kontrolori te stranke tokom današnjeg glasanja prijavljivali brojne nepravilnosti, te da su demokrate u Novom Sadu podneli krivične prijave zbog kupovine glasova.

„Podneli smo prijave zbog kupovine glasova protv NN lica u Novom Sadu, a pošto su tokom dana ti počinioci identifikovani , mi ćemo ooliciji i tužilaštvu dostaviti i imena tih osoba. Pozivamo policiju i nadležne organe da ovaj put ne odustanu od istrage o kupovini glasova kao što je to bio slučaj 2012. godine“, rekla je Jerkvo na večerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u DS-u nakon zatvaranju birališta.

Dodala je dasu na današnjim izborima „aktivisti raznih stranaka legitimisali birače, ulazili im u kuće popisivali ljude koji glasaju za SNS“.

Pojedini gledaoci Radio-televizije Vojvodine požalili su se danas našoj redakciji na povećano prisustvo osoba sa plavim kačketima u blizini biračkih mesta u Novom Sadu.

Građani tvrde da im osobe sa plavim kačketima prilaze sa spiskovima u rukama i upadljivo daju do znanja da su tu radi kupovine glasova i da je reč o razrađenoj šemi. A kakao nezvanično saznaje RTV, zbog ovih dešavanja, Demokratska stranka podneće prijave protiv NN lica.

Pojedine političke stranke saopštile su da je policija odreagovala, ali još nema zvaničnih potvrda o tome.

Iz stranaka je poručeno da policija mora odmah da zaustavi te ljude i da odmah jasno kaže o su oni i za koga rade.

U strankama navode da su njihovi kontrolori primetili da građani prilaze ovim ljudim pre glasanja, koji im nakon razgovora nešto daju, a potom odlaze na biračko mesto. Nakon što glasaju građani opet razgovaraju sa ljudima sa plavim kačketima.

Sumnjive osobe su primećene na biračkim mestima ispred OŠ „Petefi Šandor“, Medicinske škole, Grbavici, kod Mesne zajednice Slana bara, u Sremskoj Kamenici i na još nekim lokacijama.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga