Jerkov: Preispitaćemo doktorate Siniše Malog, Jorgovanke Tabaković i Nebojše Stefanovića

"Ne sme ostati nepoznanica ko je omogućio nesankcionisanje plagijata"

07. maja 2019

Biće preispitana sva stečena naučna zvanja Jorgovanke Tabaković, doktorata Nebojše Stefanovića, diploma Tomislava Nikolića i doktorska teza Siniše Malog, izjavila je večeras u Dnevniku, u opozicionoj „Slobodnoj zoni“, potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov.

„Ne sme ostati nepoznanica ko je omogućio nesankcionisanje plagijata, i studiranja bez dana provedenog na fakultetu“, rekla je ona i podsetila da je ova pitanja problematizovala na skupštinskom Odboru za obrazovanje, ali muftija Zukorlić nije želeo njima da se bavi, svesno je zanemarivao značaj teme i veličinu problema kako bi, po njenim rečima, ostvario željenu akreditaciju svog, privatnog Univerziteta u Novom Pazaru.

Aleksandra Jerkov je ocenila da blagonakloni odnos države prema urušavanju obrazovnog sistema navodi mlade da svoju budućnost ne vide u našoj već u nekoj stranoj zemlji i obećala da će DS kada postane odgovoran za državnu politiku to promeniti.

„To će uticati i na mlade da budućnost vide u svojoj zemlji, napredovanje kroz obrazovanje, bez prečica i stranputica na koju vode kupljene diplome“, zaključila potpredsednica DS.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga