Jerkov: Pravno-političko nasilje

Najavljena smena u Slobodnoj carinskoj zoni je pravno-političko nasilje uz podršku vlasti u Novom Sadu

26. avg 2013

Najavljena smena rukovodstva u novosadskom preduzeću Slobodna carinska zona predstavlja svojevrsno pravno-političko nasilje sa političkom podrškom stranaka na vlasti u Novom Sadu, izjavila je danas portparolka Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov.

Skupština preduzeća Slobodna carinska zona zakazana je za 10. septembar, kada će biti smenjeno dosadašnje rukovodstvo, a za novog direktora biće izabran odbornik vladajuće većine u Skupštini grada Novog Sada Nenad Barac (Nova Srbija).

“To je samo završetak onoga što je započeto pre mesec dana, a to je preuzimanje Luke Novi Sad, kada je na čelo ovog preduzeća postavljen odbornik Srpske napredne stranke (SNS)”, kazala je Jerkov na konferenciji za novinare.

Jerkov je postavila pitanje da li ovako izgleda departizacija javnih preduzeća, koja je bila najavljivana u predizbornim kampanjama, i da li je to način da se propagira princip da preduzećima treba da upravljaju “najstručniji, a ne politički podobni ljudi”.

Ona je postavila pitanje i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću u kojem je tražila odgovor na tvrdnje da je više od 600 članova stranaka koje čine vlast na gradskom nivou zaposleno u javnim preduzećima.

“Umesto da se bavi ovakvim problemima gradonačelnik Vučević se bavi legitimitetom Pokrajinske vlasti iako je poslednji koji bi trebao da govori o legitimetu, s obzirom da je na vlast došao upravo suprotno volji građana”, dodala je Jerkov.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga