Jerkov: Podrška vladi sve dok sprovodi program

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov izjavila je da nova vlada može da računa na podršk…

07. jul 2008

lsv.jpgPoslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov izjavila je da nova vlada može da računa na podršku LSV-a sve dok bude sprovodila program koji je danas izložio budući premijer Mirko Cvetković.
Ona je za skupštinskom govornicom rekla da će LSV dati podršku Mirku Cvetkoviću da formira vladu i podršku za program vlade.
„Nećemo biti spremni na kompromis koji će dovesti u pitanje sprovođenje tog programa“, rekla je Jerkov i navela da LSV nije presećan zbog sastava nove vladajuće koalicije.
Ona je dodala da su mnoge stvari ostale nedorečene, da mnoge stvari nisu zaboravljene i dodala da su to razlozi što LSV neće učesvovati u vladi.
Prema njenim rečima, nakon izbora postojale su dve opcije, vlada radikala i narodnjačke koalicije i druga opcija, vlada okupljena oko Demokratske stranke.
„Ukoliko glasovi pet poslanika LSV koji će da presude u tome da li će Srbija nastaviti evrointegracije ili ne, LSV nema pravo na tu vrstu luksuza da ima dileme i postavlja uslove. Srbija mora u Evropu, Vojvodina mora imati autonomiju, Srbija mora biti decentralizovana“, rekla je Jerkov.
Poručila je da Mirko Cvetković u ekspozeu nažalost nije pomenuo Vojvodinu niti decentralzaciju Srbije i da očekuje od budućeg premijera da ispuni evropske standarde.
Među njima je navela povraćaj imovine Vojvodini i lokalnoj samoupravi, kao i decentrazilizaciju vlasti.
„Vojvodinu treba posmatrati kao ravnopravni deo Srbije a ne kao bankomat iz kojeg se iznosi novac“, poručila je Jerkov i navela da se LSV zalaže za izgradnju demokratskog društva, decentralizaciju i regionalizaciju Srbija, poštovanje ljudskih prava, kao i za to da Srbija bude ravnopravan partner EU.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga