Jerkov: Odbornici LSV neće preći u drugu stranku

"Nijedan od odbornika LSV neće pomoći da se ojača vlast u Novom Sadu koja ne radi u korist građana"

06. nov 2012

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov demantovala je danas medijske navode da će deo odbornika te stranke preći u Ujedinjene regione Srbije (URS) a potom postati deo vladajuće većine u gradskom parlamentu.

„Niko od nas nema nameru da odustaje od programa ne bi li ostali na vlasti i ne bi li pomogli onima koji nisu prešli cenzus da postanu deo gradskog parlamenta“, kazala je Jerkov, koja se na konferenciji za novinare pojavila i sa preostalih 11 odbornika LSV u Skupštini grada.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS), a URS nije prešao izborni cenzus na lokalnim izborima 6. maja.

„Želimo da stavimo tačku na priče koje kolaju. Ostajemo celi, ostajemo dosledni programu sa kojim smo izašli na izbore. Nijedan od odbornika LSV neće pomoći da se ojača vlast u Novom Sadu koja ne radi u korist građana“, kazala je Jerkov.

Ocenila je da ukoliko aktuelna većina u Skupštini grada ostane još na vlasti, onda se može očekivati devastacija Novog Sada.

„Novi Sad možda jeste grad u kojem oni koji su izgubili na izborima postaju vlast, ali neće biti grad u kojem oni koji nisu prešli cenzus postaju deo gradske skupštine i gradske većine. To se neće desiti uz pomoć odbornika LSV“, poručila je Jerkov.

Ona je upitala SNS i Demokratsku stranku Srbije zašto su, kada su u septembru preuzeli vlast, odustali od optužbi na račun Romske demokratske stranke (RDS), koju su u junu optužili da je kupovinom glasova prešla cenzus i ušla u gradski parlament.

„Neka se istraži priča o RDS do kraja. Zašto se odustalo od toga? To je trgovina glasovima i poverenjem građana“, kazala je Jerkov.

Dodala je da LSV neće biti u vlasti u Novom Sadu sa Milošem Vučevićem iz SNS kao gradonačelnikom.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga