Jerkov: Napadi na Pajtića dokaz da nema ni etike ni zakona

"Očigledno je da je probano sve, osim metka"

25. dec 2014

Portparolka DS Aleksandra Jerkov ocenila je danas da poslednji napadi na predsednika te stranke Bojana Pajtića „u pojedinim režimskim medijima pokazuju da zaista ne postoje ni etika ni zakoni ni bilo kakve granice kada je potrebno obračunavati se sa onima koji drugačije misle“.

Jerkov je u izjavi dostavljenoj medijima navela da je „model već viđen“, ali ovaj put je otišao korak dalje.

„Očigledno je da ukoliko za predsednika najveće opozicione stranke ne može da se dokaže da je kriminalac, proglase ga separatistom. Ukoliko ne može da se dokaže da je separatista, proglase ga ustašom. Ukoliko ne može da se dokaže ni to, proglase ga neradnikom koji u jednom danu pojede 50 kila čvaraka. Ukoliko se pokaže da ni to nije istina, proglase ga homoseksualcem. Očigledno je da je probano sve, osim metka“, rekla je Jerkov.

A, kako navodi, osim modela poznati su i akteri.

„Glavni i odgovorni urednik lista u kom je objavljen tekst je Gradiša Katić, po sopstvenom priznanju blizak prijatelj Milorada Ulemeka Legije i Dušana Spasojevića, i sam hapšen u akciji Sablja zbog organizovanja medijske pozadine atentata na Zorana Đinđića“, navela je Jerkov.

Prema njenim rečima, nakon izjava predsednika Vlade u Skupštini Srbije, „nakon njegovog vikanja, vređanja i ućutkivanja opozicije, sasvim je jasno da svako ko želi da se dodvori Aleksandru Vučiću smatra da mu je dozvoljeno da se na ovakav način ponaša“.

Jerkov je ocenila da to nije stvar jednog teksta i nije problem DS, ni problem čak ni ostalih opozicionih stranaka, već je, kako kaže, problem svih koji drugačije misle, a koji moraju znati da će biti izloženi medijskom progonu ukoliko se usude da svoje mišljenje javno izraze, ali i da ih država neće zaštititi.

„Još jednom postavljamo pitanje da li u ovoj državi postoji bilo koji organ, telo ili organizacija koja može da reaguje na ovako skandalozno ponašanje, da primeni zakon, spreči i sankcioniše ga, postoji li granica koju pojedini režimski mediji i takozvani novinari neće preći samo da bi opoziciju predstavili kao nepodobnu, nedostojnu i nepoželjnu u svojoj želji da se dodvore vlasti“, navela je Jerkov.

(Tanjug) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga