Jerkov: Maja Gojković se vratila u svoje jato

“Neka svoje političko licemerje i ideološko posrnuće ne pokušava da prikaže kao opštu tendenciju”

05. dec 2012

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je povodom prelaska Maje Gojković u Srpsku naprednu stranku da je ne začuđuje što je odlučila da se varti svojim starim saradnicima.

“U ovom slučaju je očigledno ono što smo uvek govorili, ne samo o njoj, da vuk dlaku menja ali ćud nikada”, rekla je Jerkov.

Ona je demantovala današnju izjavu Maje Gojković da su nakon izbora svi pregovorali sa obe strane prilikom formiranja Vlade Srbije.

“Neka svoje političko licemerje i ideološko posrnuće ne pokušava sada da prikaže kao opštu tendenciju na političkoj sceni Srbije”, rekla je Jerkov.

Ona je izrazila nadu da afera u vezi s privatizacijom ATP “Vojvodina” sada neće pasti u zaborav, jer je Gojković, dok je bila gradonačelnica Novog Sada, jedan od glavnih aktera ugovaranja izgradnje nove autobuske stanice u tom gradu, koja nije dobila dozvolu za rad.

“Prelaskom u SNS stvorila se idealna prilika za nju i njenog novog-starog stranačkog šefa Aleksandra Vučića da mu pruži sve informacije potrebne za to da pronađe odgovorne za višemilionsku štetu koja je naneta Novom Sadu”, rekla je Jerkov.

Jerkov je tokom predizborne kampanje više puta upozorila da Novom Sadu preti sudska presuda po kojoj će Grad Novi Sad vlasniku ATP Vojvodina Iliji Deviću biti u obavezi da nadoknadi štetu čiji iznos bi mogao da dostigne 100 miliona evra.

Slučaj ATP “Vojvodina” Evropski parlament je nedavno svrstao među najvećih pet korupcionaških afera u Srbiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga