Jerkov: LSV podržava Tadića, Nikolić je i dalje radikal

“Nikolićev i Šešeljev san o ‘Velikoj Srbiji’ prouzrokovao je gubitak desetina hiljada ljudskih života"

17. maja 2012

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov pozvala je danas građane da na predsedničkim izborima glasaju za predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića i optužila njegovog protivkandidata Tomislava Nikolića da “u njemu i dalje postoji Srpska radikalna stranka”.

“Nikolić možda jeste skinuo bedž sa likom Vojislava Šešelja sa revera i pokušava da se prikaže kao nova politička snaga, ali se u prethodne dve nedelje videlo da Srpska radikalna stranka i dalje postoji u njemu”, kazala je Jerkov na konferenciji za novinare.

Dodala je da građani ne mogu da zaborave šta su sve Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i svi njihovi saradnici učinili u prethodnom periodu, odnosno ne mogu da zaborave ni ratove, ni siromaštvo, ni inflaciju.

“Nikolićev i Šešeljev san o ‘Velikoj Srbiji’ prouzrokovao je gubitak desetina hiljada ljudskih života, upropastio milione sudbina ljudi iz celog regiona”, kazala je Jerkov.

Prema njenim rečima, Nikolićevi koalicioni partneri su Aleksandar Vulin, za koga je rekla da je bio dugogodišnji zamenik supruge Slobodana Miloševića, Mirjane Marković, zatim Velimir Ilić koji je Vojvodinu pokušao da ošteti za 450 miliona evra kroz lošu koncesiju na autoput Horgoš-Požega, kao i Vojislav Koštunica, koji je otvoreno protiv ulaska Srbije u EU.

“Tomislav Nikolić predstavlja antievropske, antidemokratske i anticivilizacijske snage na političkoj sceni Srbije, a ovoga puta on je prikriven u naizgled demokratsku i proevropsku opciju”, ocenila je Aleksandra Jerkov.

Ona je pozvala građane da u drugom krugu izbora za Skupštinu Vojvodine podrže kandidate LSV koji se takmiče protiv kandidata Demokratske stranke i Srpske napredne stranke.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga