Jerkov: Još nema reakcije nadležnih organa na pretnje koje mi je uputio Šešelj

"Tužilaštvo i policija svoj posao, umesto po zakonu, rade po diktatu režima Aleksandra Vučića"

11. apr 2019

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov saopštila je danas da je dobila nedvosmislenu međunarodnu podršku zbog pretnji koje joj je uputio lider radikala Vojislav Šešelj, ali da je izostala reakcija nadležnih te da i dalje zahteva reakciju tužilaštva i MUP-a.

Jerkov je u pisanoj izjavi istakla da iako izuzetno značajna, međunarodna i domaća podrška koju je dobila ne može da zameni reakciju nadležnih pravosudnih organa koji već treći dan ne reaguju na otvorene pretnje koje su joj javno upućene.

„Poražavajuća je činjenica da tužilaštvo i policija svoj posao, umesto po zakonu, očigledno rade po diktatu režima Aleksandra Vučića. Zbog toga više neću čekati da reaguju po službenoj dužnosti, nego ću sama preuzeti korake koji će omogućiti da oni koji javno prete odgovaraju pred zakonom“, napisala je poslanica DS.

Jerkov je navela da je podršku dobila od brojnih poslanika Evropskog parlamenta, nemačkog parlamenta, zvaničnica ženske organizacije Evropske partije socijaldemokrata, zatim dugogodišnjih saboraca iz regiona, aktivista i aktivistkinja iz zemlje i inostranstva.

„Nedvosmislena podrška me ohrabruje i uverava da je naša obaveza da se pred nasiljem, pretnjama i mržnjom nikada ne smemo povlačiti, upravo zbog onih građana koji nemaju zaštitu javnosti i koji su se iz bilo kog razloga našli na putu onima koji ili pripadaju režimu ili imaju njegovu podršku“, navela je Jerkov.

Ona je dodala da je kao predsednica Komiteta za ljudska prava poslanika u Interparlamentarnoj uniji obavestila članove Komiteta da je već godinu dana u Skupštini Srbije i van nje izložena maltretiranju, pretnjama i nasilju od strane osuđenog ratnog zločinca, bez ikakve sankcije i uz opšte odobravanje onih koji vode Skupštinu Srbije, a u narednim danima će i zvanično podneti žalbu pred Komitetom kojim predsedavam.

Vojislav Šešelj uputio je 9.aprila pretnje putem društvene mreže Tviter napisavši: „Aleksandra Jerkov tvrdi da mi Aleksandar Vučić garantuje da mi neće faliti ni dlaka s glave. Ja Aleksandri Jerkov garantujem da će njoj nestati sve dlake sa glave, glava biti namazana katranom i nalepljena guščijim perjem. Da se jasno vidi kako izgleda glavna guska srpske politike“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga