Jerkov (DS): SNS uništava i ono malo što je ostalo od Vojvodine

"Očigledna je namera SNS-a da se sve što je vojvođanska posebnost poništi, zatre i uništi"

28. okt 2018

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov kritikovala je danas to što je nakon još jedne zajedničke sednice republičke i pokrajinske vlade izostao odgovor na pitanje o tome kada će biti usvojen Zakon o finansiranju Vojvodine, poručivši da Vojvodina „nije privatno vlasništvo Srpske napredne stranke (SNS)“.

„Vojvodina nije privatno vlasništvo SNS-a, pa da se unutarstranačkim dogovorima, a ne zakonom, određuje koliko novca njenim građanima pripada. SNS ne dozvoljava da Vojvodina bude uređena i razvijena, jer je to uslov da i Srbija bude uređena i razvijena, a u takvoj Srbiji za SNS nema mesta, zato žele da unište i ono malo što je od Vojvodine ostalo“, navela je Aleksandra Jerkov u pisanoj izjavi.

Ona je kazala da je očigledna namera SNS-a i onih koji u njeno ime koriste funkcije u pokrajinskoj i republičkoj vlasti da se sve što je vojvođanska posebnost poništi, zatre i uništi.

„Koliko i kako SNS razume i ceni i Vojvodinu, i njenu autonomiju, i njene posebnosti govore i izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina, koji su praćeni manipulacijama SNS-a, kršenjem prava nacionalnih zajednica koje u Vojvodini žive stotinama godina i lažnim upisivanjem aktivista SNS-a u posebne biračke spiskove“, kazala je Jerkov.

Ocenila je da izjave republičke premijerke i pokrajinskog premijera, Ane Brnabić i Igora Mirovića, o tome da Zakon o finansiranju Vojvodine „nije tako važan“ predstavljaju još jednu osvetu Vojvođanima zbog toga što su uvek podržavali evropski pravac Srbije.

„SNS bestidno pokušava da negira sve što Vojvodina jeste. Nisu ni prvi ni poslednji u dugoj istoriji Vojvodine koji to pokušavaju, a nisu ni prvi ni poslednji koji će se uveriti da je to nemoguće“, kazala je Jerkov.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga