- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Jerkov: Demonstrante u Novom Sadu gađali staklenim kriglama

Na kolonu demonstranata koji su učestvovali u protestu “Jedn od pet miliona” trojica muškaraca večeras su u Novom Sadu bacali staklene čaše iz bašte jednog kafića u centru grada.

“Upravo sam nekoliko puta zvala policiju pošto su građani okupljeni na protestu 1 od 5 miliona najpre gađani staklenim časama, a zatim i fizički napadnuti od strane nepoznatih lica. Jedna čaša je proletela i razbila se nekoliko centimetara od glave trogodišnjeg deteta”, napisala je Aleksandra Jerkov na svom profilu na društvenoj mreži Tviter (Twitter).

Ona je za Autonomiju kazala da se incident desio u trenutku kada je kolona demonstranata prolazila Zmaj Jovinom ulicom, u strogom centru grada.

“Trojica mladića su nas gađali velikim staklenim kriglama. Kada je kolona zastala, oni su nasrnuli, a jedan od njih je divljao. Ja sam zvala policiju, kojoj je trebalo dvadesetak minuta i četiri poziva da dođe. Policija ih je privela. Sada smo u policijskoj stanici i dajemo izjave”, navela je Aleksandra Jerkov.

SzS: Nadležni hitno da procesuiraju napadače na učesnike protesta u Novom Sadu

Savez za Srbiju pozvao je nadležne organe da hitno procesuiraju počinioce koji su večeras gađali staklenim čašama i fizički napali učesnike protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu, a građane da se sutra u što većem broju okupe na protestu u Beogradu.

U saopštenju Savez za Srbiju osudio je večerašnji incident u Novom Sadu navodeći da se u tom napadu jedna bačena čaša razbila nekoliko centimetara od glave trogodišnjeg deteta koje je moglo biti žrtva takvog nasilja.

„Savez za Srbiju podseća da su protesti građana započeti pre gotovo pola godine kada su nasilnici pokušali da ubiju Borka Stefanovića i da se nasilje u međuvremenu ne smanjuje već režim, kroz svoje medije, produkuje novo nasilje prema političkim neistomišljenicima. Ovoga puta žrtva je moglo biti dete“, navedeno je u saopštenju SzS-a.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!