- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Jerkov: Beograd ima a Vojvodina nema svoju policiju

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov ponovila je danas zahtev za formiranje vojvođanske policijske uprave i ocenila da bi se na taj način podigao stepen bezbednosti građana pokrajine.

„Sedam godina zahtevamo policijsku upravu za Vojvodinu. Sedam godina nas zbog toga zovu separatistima. Niko ne zove separatistima građane Beograda, iako imaju svoju policijsku upravu koja brine o njihovoj bezbednosti“, kazala je Jerkov na protestu LSV koji je organizovan ispred sedišta Policijske uprave u Pančevu.

Ona je ocenila da to znači da građani Vojvodine „ne vrede isto kao građani Beograda“ i podsetila da Novi Sad već godinama nema načelnika policije.

Članica Predsedništva LSV Marinika Čobanu podsetila je da su prostorije te stranke u Pančevu u 13 navrata u poslednje tri i po godine bile na meti različtih napada i da nijedan od tih napada nije rasvetljen.

Podsetila je i da su se u poslednjih 15 dana dogodila tri ataka na sedište LSV u Pančevu, i da je ukradena i stranačka zastava sa jarbola visokog sedam metara.

„Tada nam je postalo jasno da nema više te prepreke koja će zaustaviti napadače na LSV u Pančevu, jer nema nikakvog straha da će biti otkriveni. Znate, da biste proneli kroz grad ogromne merdevine i ukrali takođe ne malu zastavu sa sedam metara, morate da se osećate baš bezbedno“, kazala je Čobanu.

U prostorijama Gradskog odbora LSV danas je otvorena i izložba fotografija koje ilustruju sve napade na taj odbor u protekle tri i po godine, a među „eksponatima“ se nalaze i pojedine kamenice iz arsenala kojim su razbijani prozori na tim prostorijama.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!