- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Jeremić: Vučić je patološka kukavica, na duel sme samo s kamerom

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „patološka kukavica“ jer nema snage da se suoči sa njim ni u televizijskom duelu niti u sudnici, a gotovo svakodnevno javno komentariše njegove izjave.

„Pozivam ga da ukrstimo argumente na televiziji i da razgovaramo o svemu. Govori da sam izdajnik, lopov – očigledno je opsednut onim što ja govorim… Neka onda sedne preko puta mene na televiziji, umesto preko puta kamere, pa da ukrstimo argumente. Nadam se da će smognuti snage da se izbori sa svojim strahom i to učiniti“, rekao je Jeremić televiziji Naša.

Jeremić je podsetio da je Vučića tužio za klevetu, ali da se sud pozvao na Vučićev imunitet – „uprkos činjenici da se, po našim zakonima, tuženi sam mora pozvati svoj na imunitet koji, uzgred, ni ne postoji u parničnom postupku“.

Predsednik Narodne stranke je najavio da će uskoro biti formiran Savez za Srbiju i da to nije savez protiv Vučića niti mehanizam da se zauzmu nečije fotelje, nego koherentni politički front koji ima jasno definisanu politiku u 30 tačaka.

„Savez za Srbiju je začet odlukom Narodne stranke da formira zajednički odbornički klub sa Draganom Đilasom u Skupštini Beograda, koji je i te kako prodrmao vlast u prestonici i veoma dobro radi. Počelo je od Beograda, a uskoro će biti formiran i za celu Srbiju“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da su vrata Saveza otvorena za sve koji se obavežu da ni u kojoj formi i ni na koji način neće sarađivati sa režimom, i dodao da je „ne Kosovu u UN“ jedna od najvažnijih tačaka na kojima je formirana ta opoziciona grupacija.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!