Jeremić: Učešće na izborima u trenutnim uslovima je vređanje inteligencije običnog čoveka

"Izbori su izrežirani cirkus"

11. dec 2019

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da je učešće na izborima u trenutnim uslovima vređanje inteligencije običnog čoveka.

Jeremić kaže da nova poseta evroparlamentaraca, koji posreduju između vlasti i opozicije, a koji dolaze u četvrtak, neće doneti bitne promene.

On je u gostovanju na N1 dodao da veruje predstavnici imaju izuzetno dobre namere da se prevaziđe aktuelna politička kriza u Srbiji, ali da režim nije spreman da napravi neke „supstancijalne“ korake za fer i poštene izbore.

Komentarišući neke izmene donete kako bi se poboljšali izbori, Jeremić je rekao da je to „samo mrtvo slovo na papiru“, a da su se stvari u suštini pogoršale u nekoliko nedelja, od kako je počelo posredovanje EU.

Kako je istakao, svi koji budu imali u ulogu u „izrežiranom cirkusu koji se zove izbori na proleće“ potpomažu „iluziju legitimiteta ovog poretka koji je davno raskrstio sa demokratijom, vladavinom prava i bazičnim normama savremenog društva i civilizacije“.

Jeremić je naveo da ima informacije da Anđelko Vučić, otac predsednika Srbije Aleksandra Vučića, „jako često odlazi u sedište BIA“.

Upitao je direktora BIA Bratislava Gašića da li je to istina, „ako dolazi, šta tamo penzioner Anđelko Vučić radi? Po mojim informacijama, preko Bruna Đurana, on naređuje ko i na koji način treba da bude stavljen na kakve mere od strane BIA. To su moje pretpostavke“.

Upitan o incidentu ispred Skupštine u subotu (lupanje predsednika Dveri Boška Obradovića drškom zastave na vrata parlamenta) kaže to „nije neki naročito briljantan primer strateškog osmišljavanja i planiranja, dogodilo se, nije za hvalu“.

Istakao je da nije znao za to, a da nije siguran da je za taj plan znao i Boško Obradović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga