Jeremić: U Savez za Srbiju treba da uđu svi koji neće sa režimom

"Potrebno prošiti opozicioni front i u njega uključiti "što više partnera"

16. apr 2018

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Novom Sadu da će se ta stranka zalagati za jedinstvo opozicije kako je to predloženo u „Savezu za Srbiju“ njegovog koalicionog partnera Dragana Đilasa.

Jeremić je rekao da je uslov za učešće stranka u Savezu „nesaradnja svih sa aktuelnim režimom u Srbiji“.

„I pre ovog predloga, stav Narodne stranke bio je da se zalaže za jedinstvo opozicije i zajednički nastup, jer je to jedini način da se uzdrma režim koji je daleko otišao u procesu srastanja organizovanog kriminala i države“, rekao je Jeremić uoči sednice predsedništva Narodne stranke u Novom Sadu.

Najavio je nastavak saradnje s Pokretom slobodnih građana (PSG) i Đilasom, s kojima je Narodna stranka nastupala i na beogradskim izborima, ali je dodao da je potrebno prošiti opozicioni front i u njega uključiti „što više partnera“.

„Sve inicijative koje idu u tom pravcu od nas će biti pozdravljene“, rekao je Jeremić i dodao da je u predlog „Saveza za Srbiju“ potrebno uneti mišljenja svih opozicionih aktera, kako bi zaista mogli zajedno da nastupaju.

On je rekao da su dobrodošli svi koji su spremni da odrede „jasnu liniju odvajanja“ između sadašnje vlasti, odnosno onih koji „ni na koji način, ni na kom nivou ili formi, neće ući u saradnju sa aktuelnim režimom“.

Prema njegovim rečima, posebna tema današnje sednice Predsedništva Narodne stranke biće kreiranje infrastrukture u Vojvodini, jer trenutno svoja predstavništva ima u 29 od 45 opština u toj pokrajini.

On je rekao da će Vojvodina u narednim mesecima biti prioritet, jer je ideja da bude Narodna stranka prisutna na celoj teritoriji pokrajine, ali zatim i Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ekipa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga