Jeremić: SzS za jedinstvo opozicije, vrata i dalje otvorena za sve

"Nadam se da ćemo u narednim danima imati jasan plan"

02. feb 2019

Uoči prve konferencije Saveza za Srbiju, odnosno Foruma članica osnivača i onih organizacija koje su pristale da se angažuju sa Savezom za Srbiju, predsedavajuci SzS i osnivač Narodne stranke, Vuk Jeremić, izjavio je da se SzS zalaže za jedinstvo opozicije i da su vrata i dalje otvorena za sve.

„Čast mi je da od juče predsedavam Savezom za Srbiju, velika mi je čast, ali i velika odgovornost, jer se politička situacija u zemlji ubrzano usložnjava i nadam se da će se taj trend nastaviti. Mi smo od početka pozivali na jedinstvo opozicije i ukoliko je bilo ko imao dilemu da je jedinstven nastup formula za uspeh da se u uzdrma aktuelni režim, mislim da sada više nema dilemu. Mi na protestima koji se održavaju širom Srbije svi koračamo zajedno, niko ni u koga ne upire prstom i svi smo tolerantni. To je prva stvar, prvi politički fenomen koji je poremetio monolitnost aktuelnog režima“, izjavio je Vuk Jeremić uoči prvog sastanka konferencije Saveza za Srbiju.

„Protesti ulaze u novu i bitno drugačiju fazu u kojoj će biti neophodno definisati političke zahteve i iscrtati trajektoriju kuda i gde želimo da stignemo – a to su suštinske demokatske promene u zemlji. Intezivirali su se razgovori sa pojedinim političkim organizacijama i nadam se da ćemo u narednim danima imati jasan plan“ , kaže Jeremić.

Jeremić je naveo da u ovom trenutku ne želi da detaljnije govori sa kim sve SzS pregovara, ali je istakao da je u pitanju više političkih organizacija, pojedinaca i javnih ličnosti, kao i da su vrata otvorena za sve.

Jedan od bitnijih prioriteta od februara, pa na dalje je spoljnopolitičko delovanje Saveza za Srbiju. Iz SzS-a najavljuju da ulaze u fazu konsultacija sa predstavnicima međunarodne organizacije.

„Prve konsultacije desiće se u Briselu, gde ćemo Dragan Đilas i ja imati sastanke sa visokim evropskim zvaničnicima. Vrlo je teško zamisliti bitna politička dešavanja u našem regionu a da ih ne stavite u neki širi kontekst, a međunarodna zajednica ima novog, bitnog i relevantnog sagovornika u Srbiji – to je Savez za Srbiju“, zaključio je Jeremić.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga