Jeremić: Srbija danas nije demokratska zemlja

"Nedeljama i mesecima pred izbore vladao medijski mrak, prema opozicionim kandidatima iskazan nezabeleženi stepen agresije i blaćenja"

02. apr 2017

„Na žalost, mogu da kažem da Srbija danas definitivno nije demokratska zemlja, mi ne živimo u demokratskom društvu, nemamo demokratsku vlast, a mislim da ćemo uskoro dobiti predsednika koji će na dužnost stupiti pravno-formalno na legalan način, ali ne i na legitiman način“, rekao je Vuk Jeremić obraćajući se javnosti iz svog izbornog štaba.

Prema podacima Jeremićevog tima, za koje kažu da predstavljaju statistički reprezentativni uzorak, on je osvojio između 200 hiljada i 250 hiljada glasova birača.

„Meseci koji su iza nas neće ostati zabeleženi zlatnim slovima u istoriji srpske demokratije. Na kraju smo izbornog procesa i izborne kampanje, koja se odvijala u uslovima koji se ne mogu nazvati regularnim“, rekao je Jeremić.

On je dodao da je nedeljama i mesecima pred izbore vladao medijski mrak kada su opozicioni kandidati u pitanju, a prema njima je iskazan „nezabeleženi stepen agresije i blaćenja“.

„Velika većina je bila usmerena na kampanju na čijem sam čelu bio ja, mene lično, na moju porodicu, na moje saradnike, na ljude koji su se odvažili da stanu uz mene. Dosta toga se prelilo na izborni dan“, kazao je Jeremić.

Prema podacima Ipsosa i CeSida, Vuk Jeremić četvrti je po proju osvojenih glasova. On je osvojio više od pet odsto, što je dosta manje nego što su predviđala istraživanja javnog mnenja.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga