Jeremić: Savamala najužasniji primer gaženja prava u Srbiji

"Apsolutna suspenzija pameti i prava u državi"

08. mar 2017

Budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Subotici da je Savamala “najužasniji primer” gaženja prava u Srbiji.

Jeremić je u razgovoru sa građanima na tribini u Subotici podsetio na reči predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je „Savamala sitnica“ i da još uvek nema osumnjičenih u ovom slučaju.

„Pa, ako je sitnica da bagerima dođu i poruše nešto što je nečije, to je apsolutna suspenzija pameti i prava u državi. Neko za to treba da odgovara“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, vlast je na putu kriminalizacije privrede i društva i ukoliko ne dođe do promene vlasti, tako će biti i u narednih pet godina.

„Vlast u Srbiji je moguće promeniti jedino na predsedničkim izborima, a pogotovo ovakvu vlast koja je spremna da manipuliše“, rekao je Jeremić.

Dodao je da „svako ko ostane kući – glasao je za Vučića“.

Jeremić je kazao da su mediji u situaciji u kakvoj nikada nisu bili ni za vreme vladavine Slobodana Miloševića.

„Mi živimo u strahovlasti, zbog čega trpe i mediji koji nisu na liniji vlasti“, kazao je on.

Jeremić smatra da je „vladavina prava osnova da ljudi koji žive u inostranstvu dođu nazad i da ulažu svoj kapital u Srbiju“.

On je ocenio da su se danas na Kopaonik biznis forumu ponovo čule bajke o savršenom životu i zlatnom dobu u Srbiji, iako je realnost drugačija.

„Danas se u Srbiji teško živi, jer je činjenica da je prosečna plata manja nego što je bila pre pet godina, a troškovi života su veći“, rekao je Jeremić novinarima uoči tribine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga