Jeremić: Protesti da budu neprestano i svuda

"Bojkot institucija mora biti totalan i moramo ostati jednistveni"

06. maja 2019

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je danas, neposredno pošto je ta stanka preuzela dežurstvo u Slobodnoj zoni, u blizini zgrade Predsedništva, da protesti moraju biti neprestani i da se održavaju svuda.

„Bojkot institucija mora biti totalan i moramo ostati jednistveni, sve ostalo je manje bitno“, izjavio je Jeremić.

Narodnoj stranci su dežurstvo predali predstavnici Nove stranke i Pokreta slobodnih građana (PSG) koju su naglasili da je to „zona, slobodna od propagande Aleksanara Vučića“.

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan je rekao da je dežustvo proteklo bez problema i podsetio da građani mogu da razgovaraju sa poslanicima koji bojkotuju rad republičkog parlamenta i odbornicima iz Asocijacije slobodnih odbornika.

Član Predsedništa PSG Petar Miletić je podsetio na zahteve opozicije – izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije, novo rukovodstvo Radiotelevizije Srbije i Radio televizije Vojovodine i, pre svega, stvaranje uslova za fer izbore.

Slobodna zona formirana je u subotu na protestu Jedan od pet miliona i Svi kao jedan, uz najavu da će se tu svakodnevno biti organizovani različiti sadržaji.

(Beta)

„OFPS mi je poslao mejl. Neće da nam vrate sredstva na račun već samo da ga odblokiraju i nisu znali da treba da traže zastoj u ostalim postupcima, sve do okončanja postupka pred ustavnim sudom“, rekla je Maja Pavlović.

Prema njenim rečima, o tome je obaveštena članica Saveta REM-a Olivera Zekić i to se trenutno rešava.

„Odgovorili smo OFPS na mejl i objasnili naš zahtev. Čekamo odgovor“, dodala je vlasnica novosadske televizije.

Pavlović je stupila štrajk glađu jer smatra da je zbog nečinjenja državnih i pravosudnih organa ugroženo funkcionisanje njene televizije, ali i velikog broja drugih medija na lokalu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga