Jeremić: Podrška EU u uspostavljanju demokratije u Srbiji bila bi blagotvorna

"Ako pokušate da uspostavite biznis u Srbiji, dolazi neki Andrej Vučić da vas reketira"

26. apr 2018

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da bi podrška Evropske unije za istinsko uspostavljanje demokratije u Srbiji bila „izuzetno blagotvorna“, ali da te podrške nema jer je Srbiji namenjena uloga tampon- zone za zaustavljanje protoka izbeglica ka EU i jer Unija ne planira prijem novih članica u doglednoj budućnosti.

„Postoji i dalje značajan broj pohvala ovakvom načinu upravljanja, koje je sve osim demokratskog. Doduše, sve više se u izveštajima Evropske komisije konstatuju nedostaci u upravljanju, ali na izuzetno stidljiv način, a to bi moglo mnogo plastičnije da se saopšti“, rekao je Jeremić u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Jeremić je kao primer naveo da se u poslednjem izveštaju Evropske komisije pominje „nepredvidivost poslovnog okruženja“, što je diplomatski način da se kaže „ako pokušate da uspostavite biznis u Srbiji, dolazi neki Andrej Vučić da vas reketira“.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova i predsednik Generalne skupštine UN, rekao je da ne postoji jasna vizija spoljne politike Srbije niti strategija za njeno ostvarivanje i da predsednik Aleksandar Vučić „olako obećava na sve strane“.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga