Jeremić: Ne sme biti pakta sa režimom

"Ogromna sredstva se troše na partijske kadrove SNS-a"

23. juna 2019

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da za Narodnu stranku nikada i ni pod kakvim okolnostima neće biti prihvatljivo paktiranje sa naprednjačkom vlašću.

„Ko god bude spreman da pravi neprincipijelnu koaliciju sa SNS-om ne može biti partner Narodne stranke, makar ostali sami i najmanji“, rekao je Jeremić u Čačku, gde je osnovan Gradski odbor Narodne stranke.

Jeremić je naveo da je Srbiji potreban novi ekonomski program i plan za budućnost, koji mora biti utemeljen na radikalnom obračunu sa korupcijom i na lustraciji, odnosno strogom kažnjavanju svih koji su se ogrešili o državu i narod.

„U budžetu postoje ogromna sredstva koja se troše na partijske kadrove SNS-a i na potpuno besmislene projekte, poput stadiona od više stotina miliona evra koje bi gradile turske firme, ili besmislenih fontana u Beogradu“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da se sasecanjem korupcije i racionalnim trošenjem novca iz državnog budžeta mogu uštedeti značajna sredstva koja bi trebalo iskoristiti za podsticaje preduzetništvu i poljoprivredi.

Jeremić je istakao da je Narodna stranka politička organizacija desnog centra – prirodan izbor malih preduzetnika, seljaka, školovanog, rodoljubivog i pristojnog sveta, čestitih i časnih ljudi koji su se ostvarili i u drugim profesijama, a ne samo u politici.

„Do kada će u Srbiji ‘narod’ i ‘narodno’ biti sinonim za bedu i sirotinju?! Da li ćemo se pomiriti sa tim da kada se pomene ‘narod’, to asocira na psovku, sitnu prevaru, posao preko veze i naknadu od 1.000 dinara i sendvič da se kliče Vučiću, Vulinu i Ani Brnabić? To ne sme biti tako, inače ćemo potpuno propasti“, rekao je Jeremić.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da su najave i otkazivanja sastanka u Parizu o Kosovu i Metohiji „još jedan cirkus u režiji čelnika Beograda i Prištine kako bi međunarodni akteri naklonjeniji precrtavanju granica u regionu preuzeli igru“, ali da u tom scenariju nema sreće za Srbiju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga